El canal que va dur el progrés

El canal que va dur el progrés

La història del Baix Llobregat no s’entén sense el canal de la Infanta, una infraestructura promoguda al segle XIX pels agricultors del marge esquerre del riu que ara és reivindicada per diversos col·lectius

Hi va haver una època en què la gent rentava la roba, es banyava i jugava a la vora del canal de la Infanta. Hi va haver una època en què era la font d’aigua per a unes 3.000 hectàrees de camps de regadiu des de Molins de Rei fins a Barcelona, passant per Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Cornellà i l’Hospitalet de Llobregat. D’aquests anys de bonança poca cosa queda més que el record dels més grans, una àmplia bibliografia, petites parts al descobert que encara serveixen per regar i alguns vestigis de la gran infraestructura hidràulica promoguda pels agricultors a principis del segle XIX que va marcar un abans i un després en la història del Baix Llobregat. La transformació dels cultius de secà en regadiu, primer, i més tard l’ús dels salts d’aigua per anar instal·lant indústria a la zona van suposar una millora de la qualitat de vida dels habitants de la zona.

LLEGIU LA RESTA DE L’ARTICLE A: http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/591976-el-canal-que-va-dur-el-progres.html

Un pensament sobre “El canal que va dur el progrés

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.