Salmó al papillote —

Jocs de cuina

Potser a algú li semblarà sorprenent, però jo mai de la vida havia cuinat utilitzant la tècnica del papillote. Últimament a casa hem fet servir bastant algun dels estris de Lekué, sobretot per fer peix i verdures al microones. Però papillote de veritat, allò que se’n diu papillote… doncs no ho havíem fet mai. Fins l’altre dia… que vaig llegir-ne les virtuts en una revista.

Per qui no ho sàpiga, el papillote és una tècnica culinària d’origen francès que consisteix a embolicar els aliments en paper de plata o de forn (o fer servir altres variants com fulles de col, de bleda, d’enciam, de parra…) i coure’ls al forn a temperatura mitja. Amb aquest sistema els aliments es couen en el seu propi suc amb el vapor que desprenen, i conserven molt millor l’aroma, el gust i els nutrients, queden tendres i, a sobre, el plat resultat és molt sa.

View original post 334 more words

Anuncis

Un pensament sobre “Salmó al papillote —

  1. Retroenllaç: PEIX I MARISC – Receptes de la Cuina Catalana | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s