Pa de cervessa.

Pa de cervessa 01Pa de cervessa 02

INGREDIENTS:

 • 2 cullererades de llevat sec (21 gr.)
 • 1/4 de tassa de mel o sucre
 • 625 gr. de cervessa.
 • 500 gr. de farina de força.
 • 500 gr. de farina blanca.
 • 1/4 de tassa de sal.

ELABORACIÓ:

8 PASSOS:

 1. 1er pas: Barregem el llevat y la mel o sucre, amb la meitat de la cervessa ( a temperatura ambient)
 2. 2on pas: Posem sobre una superficie gran, la farina ( la de força i la normal) i la sal. Fem un forat al mig , com un cràter.
 3. 3er pas: Al mig del cràter hi posem la barreja del llevat i remanem amb moviments circulars, quan estigui barrejat tornem a fer un cràter al mig i hi incorporem l’altra meitat de la cervessa, i tornem a barrejar tot junt.
 4. 4at pas: Amassar ¡¡¡¡, a mi es el que més m’agrada ,em sento com una mamma italiana ¡¡¡ amassem uns 5 minuts, si se’ns enganxa a les mans ens les enfarinem. Després d’amassar li donem una forma rodona.
 5. 5è pas: Ara l’hem de deixar reposar , perque llevi, fins a doblar el seu tamany. L’hem de colocar en un lloc humit, que no tingui corrent d’aire i estigui més aviat calent. ho tapem amb un drap de cotó i esperem que dobli el tamany , més o menys una hora o potser hora i mitja.
 6. 6è pas: Ara el tornem a amassar , amb força, durant uns minuts i en fem boles .
 7. 7è pas: Suquem amb mantega el motlle que volguem fer servir i hi coloquem les boles una al costat de l’altra. Si ho feu amb un motlle que no estigui foradat pel mig, poseu una bola al mig també. Espolsem farina i unes llavors per sobre i el tornem a tapar , en les mateixes condicions que abans i l’hem de tornar a deixar reposar altre cop , fins que dobli el tamany.
 8. 8è pas: Tindrem el forn calent a temperatura de 225 º. Abans d’introduir el pa, pulveritzarem el forn amb aigua, introduirem el pa i el deixarem coure uns 20-25 minuts, o fins que el veieu daurat.aniversari neus 018El deixem refredar sobre una reixa i ja el tindrem a punt ¡¡¡¡
 9. El gust de la cervessa no s’hi nota gaire, pero té un sabor que el fa especial ¡¡¡¡

PUBLICAT ORIGINALMENT A: CULLERA DE ROURE

Origen: Pa de cervessa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.