Sopes mallorquines

Sopes mallorquines 02

Ingredients (per a 4 persones):

 • 200 gr de sopes
 • 1 col mitjana
 • ½ colflori
 • 4 carxofes
 • 1 manat de sofrits
 • 1 porro
 • 1 cabeça d’alls
 • 2 tomàtigues de ramallet
 • 4-6 esclata-sangs
 • ½ manat de julivert
 • 1 cullerada de postres de pebre vermell dolç
 • Oli, sal i pebre bo

PREPARACIÓ:

 1. Abans de res he de dir que el millor “recipient” per fer les sopes és una greixonera de test, però com que jo no en cap que me funcioni a la vitroceràmica, us una espècie de paellera, però més fonda.
 2. El primer de tot és sofregir els alls, el sofrits, el porros tot tallat ben petit i les dues tomàtigues de ramallet. Tallam els esclata-sangs a quarts i els sofregim una mica amb la resta de verdures.
 3. Quan els esclata-sangs comencin a estar cuits, afegim el pebre vermell ho remenam i a continuació hi abocam la col, que hem tallat a trinxes ben petites. Normalment no hi cap tota la col, l’hem de remenar fins que comenci a reduir-se i afegir la restant. Quan la coli s’hagi reduït més o menys a la meitat incorporam el julivert i ho mesclam tot. Afegim aigua, que ho tapi tot i quan arrenqui el bull, salpebram i deixam que bulli uns deu minuts. Passat aquest temps és el moment d’afegir la colflori tallada també petita i cinc minuts després la carxofa, que hem tallat en vuit trossos cadascuna. Tastam el brou i ho rectificam si fa falta.
 4. Quan les verdures estiguin cuites, amb una “escumadora” (espumadera), les treim de la greixonera i les guardam en un bol. Retiram el brou i el reservam. A dins la paellera posam les sopes, ben aferrades les unes a les altres. Quan tenim la primera capa, la regam amb un raig d’oli d’oliva i acabam de posar les sopes que queden fent una segona capa. Si cuinam amb una vitroceràmica, podem apagar el foc, ja que el calor residual és suficient per acabar de fer el plat.
 5. Damunt les sopes abocam la verdura, ho pitjam amb l’escumadera i ho deixam reposar. Servim les sopes, acompanyades de pebres verds envinagrats i bon profit!
 6. PD: Amb el brou que sobra, surten uns fideus boníssims!

Sopes mallorquines 01Sopes mallorquines 03

PUBLICAT ORIGINALMENT A: WHAT’S IN MY HEAD?

Origen: Sopes mallorquines

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.