Crema de pèsols i quinoa

Crema de pèsols i quinoa

INGREDIENTS per a 2 persones:

 • – 2 gots de pèsols (poden ser frescos o congelats). Sempre que puc els compro frescos, sobretot quan n’és temporada!
 • – 2 tasses de café de quinoa ben rentada i escorreguda
 • – 1 porro tallat a rodanxes en diagonal
 • – 1 ceba tallada a mitges llunes
 • – 2 dents d’all
 • – 10 cm d’alga wakame
 • – Oli d’oliva extra verge
 • – Sal marina sense refinar
 • – Aigua bona
 • – Vinagre de poma no pasteuritzat

PREPARACIÓ:

 1. – En una olla posar-hi un rajolí d’oli i afegeri-hi la ceba a mitges llunes i el porro a rodanxes. Tirar-hi una mica de sal i deixar que es cogui durant molta estona a foc baix, que quedi ben toveta i ben transparent. S’haurà d’anar remenant de tant en tant, si veieu que se us enganxa una mica hi podeu posar un raig d’aigua bona.
 2. – Mentrestant netegeu la quinoa amb un bol per immersió i decantació. O sigui, poseu aigua al bol on hi ha la quinoa, remeneu una mica i veureu que l’aigua queda blanca, l’escorreu i repetiu el procés unes quantes vegades, fins que l’aigua quedi més transparent. Aquest pas és una mica “rollo” de fer, però és necessari ja que tan la quinoa com els altres cereals contenen a la seva superfície saponina, una substància que si no la treiem afavoreix la mala absorció d’altres nutrients. Cal dir que la quinoa és un dels cereals que conté més saponina.
 3. – Quan la ceba i el porro estiguin ben cuits, llavors hi posem l’alga seca tallada a trossos, els dos alls tallats, els pèsols i la quinoa. Si els pèsols són congelats, no passa res, no cal que els descongeleu abans. Remeneu una mica que quedi tot ben barrejat i ja serà el moment de posar-hi l’aigua. A nosaltres ens agrada ben espesseta, per això només poso aigua un dit per sobre de les verdures.
 4. – Cal deixar-ho bullir uns 20 minuts, fins que veigueu que la quinoa deixa anar l’anella que té, els pèsols tan frescos com congelats ja estaràn cuits, i l’alga s’haurà hidratat.
 5. – Passat aquest temps ho triturarem, si cal afegir una mica més d’aigua l’afegiu, en funció de com us agradi. També en aquest moment podeu tirar-hi un raig de vinagre de poma, l’àcid del vinagre ens ajudarà a fer la digestió i afavorirà una millor absorció dels nutrients.
 6. – A l’hora de servir, queda molt bé amb un raig d’oli d’oliva bo, una mica de pebre i cúrcuma.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: MARTINATURAL

Origen: Crema de pèsols i quinoa

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.