Cua de vedella farcida de prunes i pinyons (22/46)

Cua de vedella farcida de prunes i pinyons (22/46) 02Cua de vedella farcida de prunes i pinyons (22/46) 01

Ingredients:

  • 1´5 kilos de Cua de bou/vedella
  • unes cuantes prunes sense pinyol, d´aquelles que van al pollastre de nadal, grosses i negres
  • 35 gr de pinyons
  • cuatro fulles de pasta brick
  • Fons de vedella (caldo de vedella, vaja) 3/4 de litre
  • mantega clarificada

Preparació:

Molt millor si ja teniu fet el fons de vedella. Si no és el cas doncs us faran falta unes verdures per fer el brou, uns quants ossos de vedella, si pot ser amb una mica de carn, i uns quants talls de carn dels que s´utilitzen per fer brou. També us farà falta concentrat de tompaquet (o salsa concentradeta si en teniu), llorer i farigola. Primer enrossireu la carn i els ossos, a continuació hi afegireu les verdures, mullareu amb una mica de vi negre i quan s´hagi evaporat l´alcohol hi afegireu uns dos litres d´aigua, i ho deixareu coure a foc lent entre dues i tres hores.

Una vegada tenim el brou posarem a coure la cua de vedella. Primer enrossirem els trossos per tot seguit mullar amb el brou. Amb un litre n´hi ha de sobres ja que ha de coure tapat i a foc lent durant una hora i mitja ben bona. Si passat aquest temps la carn no es despren amb facilitat dels ossos és que li falta una mica, però en principi hauria d´estar llesta. Una vegada tenim la carn separada dels ossos la barregem amb les prunes tallades a trossets petits i prèviament saltejades a la paella amb els pinyons.

Posem una bona quantitat de carn a cada fulla brick, més o menys al mig, i en fem un paquet senzill, tancant-lo per sota en principi. Ha d´anar al forn uns deu minuts o fins que la pasta brick estigui dauradeta, ja que l´haurem pintant amb mantega liquida.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: FOOD AND FOOT

Origen: Cua de vedella farcida de prunes i pinyons (22/46)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.