Croquetes de bacallà

Croquetes de bacallà

Ingredients:

 • 450 gr de bacallà dessalat
 • Oli d´oliva extra verge
 • 2 grans d´all
 • 1 bitxo, pebre negre en gra
 • julivert
 • Llet ( a ull), nou moscada
 • 1 fulla de llorer
 • 1 branqueta de farigola i 1 de romaní
 • farina, mantega
 • 1 ceba
 • pa ratllat panko o farina de galeta
 • 1 o 2 ous

Preparació:

Posem a confitar el bacallà en un cassó amb oli i els alls, el bitxo, les herbes aromàtiques, el pebre en gra…o podeu primer infusionar l´oli amb tots aquests mateixos ingredients però sense el bacallà, i tot seguit confitar el bacallà amb l´oli ja colat i aromatitzat. Quan ho tingueu passeu el bacalà pel turmix amb els alls pelats i una mica de llet i una mica de julivert fregit en aquest mateix oli.

Passem ja al mètode tradicional croqueter…Tallem a dauets molts petits la ceba i els potxem amb mantega i oli del confitat. Quan estigui ben a punt, ben transparent i ja rossa, hi afegiu el bacallà, remeneu bé per posar-hi llavors la mateixa quantitat de farina que de mantega i oli al principi de potxar la ceba. Hi doneu unes quantes voltes, evitant que s´enganxi (sobretot) per fer que la farina quedi ben cuita. Finalment, i a ull, hi afegiu la llet, remeneu i en un parell de minuts tindreu la farsa llesta (a la recepta tiren primer la farina que el bacallà…).

Deixeu-ho reposar a la nevera un mínim de quatre hores, millor si es fins l´endemà. Doneu forma a les croquetes, les passeu per farina, ou i pa ratllat panko o farina de galeta o pa ratllat normal i les tindreu llestes, només caldrà fregir-les en oli molt calent.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: FOOD AND FOOT

Origen: Croquetes de bacallà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.