patates guisades “viudes” 9/164

patates guisades “viudes” 9/164

Ingredients (6 persones):

  • 1 kilo i1/2 de patates vermelles
  • 2 cebes
  • 1 cullerada de pebre vermell
  • 1 pastilla de caldo
  • safrà
  • aigua, oli, sal
  • julivert

Preparació:

Poseu la ceba a sofregir, tallada ben petita, i quan comenci a estar daurada hi afegiu les patates pelades i tallades en rodanxes…o com vulgeu, la veritat. Uns minuts desprès s´hi posa el pebre vermell i un parell de minuts més tard l´aigua (un litre més o menys), la pastilla de brou i un xic de sal. En un morter matxaqueu la mica de safrà amb el julivert (al gust de cadascú) i diluiu la barreja amb una mica d´aigua per tirar-la per sobre de les patates. Deixar-ho coure a foc mitjà una mitja hora aprox, fins que estiguin fetes.

El resultat, de nou, és més que satisfactori, tot i que li poso un “però” important: crec que la pastilla de brou no és necessària, domina massa per sobre dels altres sabors i la veritat és que queda massa fort, massa contundent. Jo crec que quedaria molt millor sense aquesta pastilla, que en el nostre cas va ser de pollastre però que suposo deu ser al gust de cadascú i sobretot si penses acompanyar les patates d´un tall concret (peix, carn, pollastre…) hi posaràs un tipus de pastilla determinat. Jo les tornaré a fer ben aviat, però sense la pastilla, a veure com queden.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: FOOD AND FOOT

Origen: patates guisades “viudes” 9/164

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.