Bacallà “ajoarriero” (157/164)

Bacallà “ajoarriero” (157/164)

Ingredients:

  • 1 tall de bacallà d´entre 150 i 200 grams per cap (depenent de si ho feu per dinar o per sopar)
  • 1 pebrot “xoricero”
  • 1 ceba gran
  • 4 dents d´all
  • 1 pebrot escalibat
  • oli

Preparació:

Per fer aquesta recepta vaig fer servir penca en comptes del tradicional però molt més car morro. I la vaig comprar salada, així que la vaig tenir uns cinc dies en un “tupper” destapat a la nevera amb la mateixa aigua. Un dia abans de cuinar-lo la vaig canviar i el mateix dia vaig fer un altre canvi, que no sempre és necessari però.

Per fer el “ajoarriero” posem a sofregir, bé, a potxar una ceba amb uns quants grans d´all, tot tallat molt petit. Al cap d´uns quinze minuts hi tirem la polpa del pebrot “xoricero”, que haurem tingut remullant-se en aigua ben bé tres hores (i si podem un parell més), i ens uns minuts el bacallà, amb la pell cap amunt. Deu minuts més tard hi tirem el pebrot escalibat a tires,que podem tallar petites o no, i ho deixem coure a foc lent ben bé mitja hora. la recepta diu que una hora, però potser no cal tanta estona.

En qualsevol cas no recordo exactament quanta estona el vaig deixar, crec que realment van ser trenta minuts màxim, i de tant en quan anava movent la cassola on ho estava fent com si fes pil-pil…i el resultat va ser francament espectacular, de les vegades que millor m´ha quedat una recepta de bacallà, i n´he fet moltes!

PUBLICAT ORIGINALMENT A: FOOD AND FOOT

Origen: Bacallà “ajoarriero” (157/164)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.