Canalons (109/130)

Canalons (109/130)

Ingredients:

 • 150 gr de carn magra de porc
 • 200 gr de pollastre
 • 1 fetge de pollastre
 • 1 cervell (normalment te´ls venen de xai)
 • 2 cebes
 • 1 gra d´alll
 • 1 paquet de pasta de canalons (uns 24 aprox, crec que en sortien 20…sempre se´n trenca algun)

beixamel:

 • llet
 • mantega
 • sal
 • nou moscada
 • farina
 • formatge ratllat

Preparació:

Primer r0stirem tota la carn amb l´all i una ceba. Quan sigui ben rossa hi afegirem el fetge i el cervell (que també és pot bullir i afegir després) i finalment es pica, millor si teniu una màquina ja que fer-ho a ganivet és…uff, millor amb una màquina de picar carn! Ja tenim el farcit, així que mentre es bull la pasta farem la beixamel. Primer farem un roux blanc (mantega i farina a parts iguals…uns 50 gr de cada cosa) i tot seguit hi anirem afegint la llet. Feu sempre amb unes varilles metàl.liques. Jo sempre havia utilitzat llet freda però m´he anat trobant que no és necessari, tot i que si no es per a una finalitat concreta (com per exemple infusionar-la de qualsevol aroma) no cal ni molt menys escalfar-la. Deixeu coure la beixamel uns deu minuts remenant quasi sempre. La reservem mentre farcim els canalons (quan la pasta estigui tèbia..), els col.loquem en una safata, cobrim amb la beixamel (abundant, millor) i ho coronem amb el formatge i llestos, una de les meves menges preferides, feu-los amb qualsevol cosa, i molt recomanable amb restes d´estofats, espinacs, etc.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: FOOD AND FOOT

Origen: Canalons (109/130)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.