Albergínies farcides

Albergínies farcides

Ingredients (per a 4 persones):

 • 5 albergínies mitjanes
 • 500 gr. de carn picada (mesclada de porc i vedella)
 • 1 ceba grossa
 • 2 alls
 • 1 ou
 • 3 tomàtigues grosses (o un pot de tomàtiga natural triturada)
 • Oli, sal, pebre bo i julivert
 • Farina (per les albergínies)

Preparació:

 1. Abans de començar, rentam les albergínies, li llevam el capoll i les xapam per la meitat de dalt a baix. Feim dos o tres talls en cada una de les meitats i li posam un poc de sal. Les reservam en un colador perquè vagin amollant el suc.
 2. Mentre esperam, començam a fer la salsa de tomàtiga amb la que després taparem les albergínies abans d’enfornar-les. Ratllam mitja ceba i tallam l’all petitó, ho sofregim tot i quan estigui cuit, afegim la tomàtiga (ratllada o de pot) i la deixam coure. Jo només pos sal i pebre bo (sense cap espècia) a aquesta salsa, perquè no tapi el gust de les albergínies.
 3. Hem d’anar alerta que la salsa no quedi massa cuita ni massa espesa, perquè una vegada tenguem les albergínies farcides, encara els hem de tenir una estoneta al forn.
 4. I tornam a les albergínies… Ara comença la part enredosa.
 5. Buidam les albergínies amb un ganivet, anant alerta que no ens quedin massa primes, ni tampoc massa gruixades. Capolam amb un robot de cuina tota la polpa de les albergínies que hem buidat, i ho mesclam amb la carn picada. Afegim la mitja ceba ratllada, l’altre all tallat ben petitó, l’ou i ho trempam amb la sal, el pebre bo i el julivert. Omplim les albergínies i les passam per farina.
 6. En una pella amb un poc d’oli sofregim les albergínies fins que ens quedin més o menys cuites. És convenient posar-les primer cap per avall, és a dir, per la part del farciment, i després courer-les per la part de la pell, perquè així evitam que es desmuntin.
 7. En una palangana per al forn, anam col·locant les albergínies que hem frit. Els hi abocam la salsa de tomàtiga per damunt i les enfornam, amb el forn calent a 180 graus, durant uns vint minuts aproximadament. Si la salsa ens ha sortit molt espesa, posam una miqueta d’aigua al cul de la palagana per evitar que se’ns aferrin.
 8. Es poden menjar amb patates fregides, amb arròs bullit o amb qualsevol cosa que us agradi d’acompanyament, o sense, que és un plat ben complet. Bon profit!

PUBLICAT ORIGINALMENT A: WHAT’S IN MY HEAD

Origen: Albergínies farcides

Anuncis

Un pensament sobre “Albergínies farcides

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.