Robiols


Ingredients:

 • 400 g de saïm
 • 350 g de sucre
 • 3 vermells d’ou
 • 1 tassó de suc de taronja
 • 1 tassa de cafè d’aigua
 • 1 tassa de cafè d’oli
 • Farina (aproximadament un quilo)

Preparació:

 1. Primer de tot, fonem una mica el saïm (jo ho faig al microones), sense que quedi líquid del tot, el mesclam amb el sucre, els vermells d’ou, el suc de taronja, l’aigua i l’oli i ho pastam fins a tenir una mescla homogènia.
 2. A partir d’aquest moment, començam a incorporar la farina, per tongades, és a dir, abocam farina a la mescla, ho remenam fins que la farina es mescli per complet i tornam a començar, tornam a abocar una mica de farina, remenam i així fins que la pasti tengui la consistència que ens agradi. Ha de ser una pasta manejable, que no sigui aferradissa, però que no estigui tampoc massa humida. Jo per provar-ho, agaf un poquet de pasta i faig una bolleta, si es maneja bé i no me deixa les mans olioses, ja la don per acabada, sino, afeguesc una mica més de farina fins a obtenir el resultat que m’agrada.
 3. I ara comença la part divertida, fer pròpiament els robiols.
 4. Agafam una bolla de pasta, i amb l’aprimador l’aprimam donat-li forma rodona fins que quedi de la gruixa que és agradi (pas 1). Nosaltres ho deim damunt un tros de bossa de plàstic, perquè d’aquesta manera és més fàcil de manejar la pasta.
 5. Quan tenim el rotllo de pasta fet, hi posam el farciment (2). Els meus preferits són els de confitura, però també és molt típic fer-los de brossat o de cabell d’àngel. Amb l’ajuda del plàstic, tapam el robiol (com veis a la foto 3) i sellam amb els dits per a què no vessi el farciment (sobretot sí és confitura). Retallam la pasta que sobra amb un talla pastes o un ganivet (4), i la tornam a sellar i la marcam (amb una forqueta 5 o amb el que més un agradi). Si feim d’una mateixa pastada diferents tipus de robiols, aquestes marques ens serviran per diferenciar-los una vegada cuits.
 6. Encalentim el forn a uns 180 graus i quan tenim la palangana del forn plena de robiols, els enfornam. Depenent del forn i de la gruixa de la pasta, en 20 minuts o mitja hora n’hi ha abastament.
 7. Si us agrada, en treure’ls del forn i quan ja s’hagin refredat, escampam per damunt sucre polvo, tot i que a mi m’agraden més sense, perquè entre el sucre que duen i la confitura (per cert, vaig usar la de maduixa que us vaig mostrar aquí), ja són molt dolços! I ja estan fets! Bon profit! Algú s’anima a provar-ho?
 8. Amb aquestes quantitats dóna per fer moltíssims robiols i alguns crespells, així que si us animau a fer-los i trobau que és massa, podeu fer-ne la meitat. I una altra cosa, jo no tenc màquina de pastar, però si en teniu i ho voleu fer, en principi no hi ha d’haver cap problema, mesclant tots els ingredients i afegint més farina al final si és necessari.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: WHAT’S IN MY HEAD

Origen: Robiols

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.