Mandonguilles amb carxofa

Ingredients 2 o 3 persones:

  • – 400 gr. de carn picada mixta de porc i vedella
  • – tomàquet fregit
  • – 2 carxofes
  • – caldo de pollastre
  • – farina, ou, farina de galeta i una mica de llet
  • – ceba

Preparació:

Agafem la carn i la posem en un vol, hi afegim l’ou, una mica de farina de galeta i una mica de llet i barregem bé. Quan ho tinguem ben barrejat anem fent les mandonguilles i les passem per un plat amb farina (les enfarinem vaja..Maw! et pots estalviar la farina de galeta de dins, de vegades ho he fet, i segur que les pots enfarinar amb maizena!!). Un cop enfarinades les posem en una cassola amb una mica d’oli. Quan estiguin rosses per fora (no cal que estiguin cuites del tot, només és pq quedin més compactes i no es desfagin) les treiem de la cassola i les reservem en un plat.

Tallem la ceba picada petitona i la posem a la mateixa cassola que es vagi enrossint una mica, tallem la carxofa deixant només el cor i tallant-lo a grills primets, un cop tallada l’afegim a la ceba, quan tot estigui rosset hi afegim dos cullerades de tomàquet (jo faig servir de pot, però evidentment pot ser natural!), donem una volteta que es reparteixi bé el tomàquet, llavors hi afegim les mandonguilles, donem una volteta i hi tirem el caldo fins a cobrir-les per la meitat (en podeu anar afegint si veieu que no teniu prou salsa), i ho deixem coure a foc mig fins que ens quedi una salseta! i llestooooos!!!! mmmmmmmhh….

Normalment de 400 gr. de carn em surten aproximadament 16 mandonguilles, jo m’ho menjo com a plat únic normalment amb una mica de pa, però es pot acompanyar amb arròs blanc que hi queda molt bé i així també en tenim per més gent!

PUBLICAT ORIGINALMENT A: CUINEM CUINEM

Origen: Mandonguilles amb carxofa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.