La Cúrcuma

CÚRCUMA:

El món de les herbes medicinals té molts tresors que ens ofereix per mantenir una salut de ferro . Un exemple de planta medicinal que molts de nosaltres tot just coneixem és la cúrcuma, que anem a analitzar a fons per saber els beneficis que ens brinda .

La cúrcuma és un planta originària d’Àsia que es porta utilitzant durant segles per curar diversos tipus de malalties que afectaven la població . És una estrella dins de les plantes medicinals que en l’actualitat s’utilitza per prevenir malalties que poden afectar la nostra qualitat de vida . És important que tinguem en compte que la cúrcuma pot ser la perfecta herba medicinal per les seves aplicacions que repassarem a continuació .

Des d’antic el seu principal ús ha estat encaminat a combatre el malestar i qualsevol tipus de problema gastrointestinal , des diarrees , còlics , inflamació … Però no només el seu ús s’ha centrat en l’aparell digestiu , sinó que és una bona aliada dels atacs d’artritis , ja que ens ajuda a mitigar els efectes d’aquesta malaltia a causa dels efectes diürètics i drenants de l’organisme que posseeix .

Un altre ús habitual que s’ha donat a la cúrcuma durant molt de temps ha estat el de energitzant i reconstituent natural, el que la converteix en un complement ideal per a les persones que pateixen d’esgotament o energies baixes . El seu gran efecte medicinal es deu al seu alt contingut és substàncies antioxidants , que la converteixen en un aliat per protegir les nostres cèl·lules dels efectes degeneratius de l’ambient .

Precisament aquests antioxidants són els que doten a la cúrcuma d’un tipus d’herba molt recomanada en la prevenció de determinades malalties com el càncer . Per aquest motiu la seva ingesta és recomanable en qualsevol moment , estiguem o no malalts , ja que com a mitjà preventiu és molt adequat . Habitualment es recomana consumir cúrcuma per prevenir el càncer de pit , de pell i de còlon .

Però els seus efectes no es queden només aquí, sinó que el seu consum està associat amb la prevenció i el control de l’acidesa gàstrica , prevenció de càlculs biliars i renals . El seu efecte depuratiu és beneficiós per a l’organisme ja que s’encarrega de regular els nivells de colesterol dolent que afecta les nostres artèries , a més és un remei eficaç contra la inflamació . Recents estudis han conclòs que pot ser una important forma de prevenir l’aparició de l’Alzheimer .

Malgrat tot , la cúrcuma és simplement un mitjà de prevenció com tota herba medicinal , per la qual cosa no hem de tenir fe cega és les seves propietats , sinó que simplement hem de veure-la com una ajuda de la que podem recórrer , però el seu resultat també dependrà molt del nostre estil de vida . Podem trobar la cúrcuma en botigues especialitzades i en herbolaris .

PUBLICAT ORIGINALMENT A: BENESTAR I SALUT

Origen: La Cúrcuma

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.