“El documental” estrena “Plou i fa sol” – Televisió de Catalunya

“El documental” estrena el 20 de juny “Plou i fa sol”, l’últim treball de Pere Joan Ventura, guanyador d’un Goya al millor documental el 2004 per “El efecto Iguazú” i director d’una de les peces del documental “¡Hay motivo!”, guanyador també d’un Goya l’any següent. En aquesta ocasió, el director ha gravat durant quatre anys els paisatges agrícoles des del delta del Llobregat fins al Besòs. El film reivindica la necessitat de mantenir l’agricultura periurbana i de proximitat a través d’un retrat coral dels agricultors que mantenen els seus camps de producció prop de la ciutat i l’aeroport de Barcelona, al Parc Agrari del Baix Llobregat. En aquest espai, on se situen entre 500 i 600 explotacions i treballen entre 1.200 i 1.500 assalariats, conviu la tradició camperola de fa segles amb les noves formes de producció i distribució dels joves pagesos que aposten pels productes ecològics i la venda directa. A tots, però, els defineix un tret comú: la passió pel treball al camp. “Aquestes feines en què un és l’amo, l’encarregat, el gerent i el treballador, t’han d’agradar per quatre”, afirma un dels protagonistes, Albert Bou.

MÉS INFORMACIÓ A:   “El documental” estrena “Plou i fa sol” – Televisió de Catalunya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.