Nova acció de la Unió Europea per protegir la biodiversitat de les espècies invasores problemàtiques

agropres

La Comissió Europea ha proposat una nova legislació per prevenir i gestionar l’amenaça creixent de les espècies invasores. Actualment hi ha a Europa més de 12.000 espècies alienes al seu medi natural, gairebé el 15% de les quals són invasores, i el seu nombre augmenta ràpidament. La proposta té per objecte abordar els problemes que plantegen aquestes espècies, que són:

  • Problema econòmic. Les espècies al·lòctones invasores causen anualment a Europa uns danys estimats en almenys 12.000 milions d’euros a la salut humana (per exemple, la vespa asiàtica o el mosquit tigre, que poden tenir efectes mortals), a les infraestructures (la fallopia japonica als edificis) i a l’agricultura (el coipú als conreus).
  • Problema ecològic. Les espècies invasores poden malmenar seriosament els ecosistemes i provocar l’extinció de les espècies necessàries per mantenir l’equilibri del medi natural. Per exemple, el cirerer americà pertorba els ecosistemes forestals, i l’esquirol de les Carolines…

View original post 428 more words

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.