Anxoves de sota l’escala

Anxoves de sota l'escala 02Anxoves de sota l'escala 01

Cal que compreu seitó fresc, que sigui gros. Diguem, com a mínim, com el dit del mig. Poseu el seitó a l’aigüera, i amb unes tisores, tallem el cap i treiem les panxes dels peixos. No els rentem.

Preparem uns pots mitjans que tinguin la boca ampla per poder-hi posar els dits. A més de nets, els podem esterilitzar plenant-los durant uns minuts amb aigua bullint. Deixem assecar. Posem la primera cap de sal grossa al cul del pot, i després la primera capa de seitons, arreglant-los perquè no s’amunteguin els uns sobre els altres. Ara una altra capa de sal, una mica de pebre negre en pols, i comprimim bé amb la mà del morter, aprentant bé. Hem de seguir alternant capes fins que arribem a dalt del pot, acabant amb sal. Tapem bé els pots, els hi posem una etiqueta amb la data i conservem durant tres mesos en un lloc fresc i sec.

Al cap de tres mesos és hora de treure els seitons del pot de sal. Ara sí que els esvandirem a sota de l’aixeta, netejant bé tota la sal, treient l’espina i dividint cada peixet en dos filets. Nosaltres a casa hem expirementat que si només els neteges a raig d’aigua, queden una mica salats, i és millor deixar-los en remull mentres els anem netejant, diguem, un quart d’hora. Aquí el gust de cadascú, al punt de salades.

Treiem els filets de l’aigua i els estenem sobre un paper de cuina perquè empapi l’excès d’humitat. Ara les posarem en un envàs de vidre, cobertes d’oli, i amb all picat o no. Això de l’all també és opcional. És molt bo, però si ens pasem amb l’all, ens prendrà sabor a les anxoves. Potser millor el posem només tallat en dos. Sense all són molt bones també, aquí cadascú el seu gust. Conservem a la nevera.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: CUINING

Origen: Anxoves de sota l’escala

Anuncis

2 pensaments sobre “Anxoves de sota l’escala

  1. Retroenllaç: MELMELADES I CONSERVES – Receptes de la Cuina Catalana | Celler-Adocse

  2. Retroenllaç: PEIX I MARISC – Receptes de la Cuina Catalana | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.