Canelons de confit d’ànec.

Canelons de confit d'ànec 01Canelons de confit d'ànec 02Canelons de confit d'ànec 03Canelons de confit d'ànec 04Canelons de confit d'ànec 05

Ingredients per 8 persones:

 • 24 plaques de canelons.
 • 3 cuixes d’ànec confitades amb el seu greix.
 • 4 cebes de Figueres mitjanes.
 • 140 cc de crema de llet.
 • oli d’oliva.

Per a la salsa de bolets:

 • 100 g de bolets de temporada. Si no es temporada els podem fer servir frescos i si no ho es, congelats com he fet jo.
 • 10 g de ceps deshidratats.
 • 4 escalunyes.
 • 20 g de farina.
 • 250 cc de llet.
 • 1 copeta de vi de Porto.
 • 50 g de foia gras de fetge d’ànec en bloc.
 • sal i pebre.

Temps d’elaboració: 60 minuts

Elaboració:

 1. Comencem la recepta preparant la llet de ceps, posarem el dia abans el 0,5 litre de llet tèbia amb els ceps deshidratats i ho guardem a la nevera perquè es vagi fusionar el sabor dels ceps amb la llet .
 2. Unes hores abans de començar la recepta traieu els confits de la nevera, perquè es vagin temperant.
 3. Ara seguim la recepta retirant al màxim la grassa que cobreix les cuixes, que el reservarem en un bol. Desossem les cuixes de confit, a continuació, en una cassola amb una cullerada del greix d’ànec que teníem reservada, sofregim les cebes dolces ben picades, si veiem que fa falta mes grassa podem posar una mica d’oli d’oliva. Deixarem confitar a foc mig i salpebrem. (En aquest pas es important no posar massa greix, ja que no ens interessa que després quedi la barreja greixosa).
 4. Quan estigui la ceba ben transparent, afegim les cuixes d’ànec que ja tindrem esmicolades, donem unes voltes i afegim la crema de llet, deixem al foc uns 3 minuts, ho posem en un bol, ho triturem i deixem refredar.
 5. Ara posem les plaques de canelons en una safata amb aigua calenta i deixem uns 20 minuts remenant de tant en tant, perquè no s’enganxin les plaques.
 6. Una vegada toves les anem retirant de la safata i les posem sobre un drap, perquè s’escorrin.
 7. A continuació anem farcim amb la pasta d’ànec que teníem reservada, els anem embolicant per fer els canelons i reserveu-los.
 8. Per fer la salsa de bolets, posarem la resta de greix d’ànec en un cassó, quan està calent aboquem les escalunyes picades (si no teniu escalunyes posarem ceba i un parell de grans d’all) salem i deixem confitar a foc mig. Una vegada transparent la ceba afegim els bolets tallats a daus i els ceps escorreguts, que teníem amb la llet. Quan els bolets hagin absorbit el líquid, els salpebrem, afegim el Porto i deixem reduir durant uns minuts. Ho triturarem i posem un altre cop a la cassola.
 9. Afegim la farina, remenem bé, fins que estigui ben torradeta, aboquem la llet que tenim reservada a la nevera, salem i continuem remenant fins que us quedi una salsa amb la textura d’una beixamel no excessivament espessa, durant uns 5 minuts aproximadament. Tirem una mica de nou moscada ratllada i ja podem retirar del foc.
 10. Per acabar, posarem uns 3 canelons en un plat, els donem un cop de calor al microones, amb compte, ja que nomes volem que agafin una mica de calor, els cobrim amb la salsa de bolets que tindrem calenta i repartirem per sobre una mica de semicuit de fetge d’ànec ratllat. I cap a taula, ja hem direu que tal, a mi personalment en semblen fàcils de fer i amb un resultat genial.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: AL CALIU DE LA CUINA

Origen: Canelons de confit d’ànec.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.