Greixos trans i margarina

La margarina va néixer a França quan Napoleó buscava un substitut de la mantega que fos més econòmic. Els greixos vegetals són més econòmics i més abundants que els animals. Però perquè tingui la consistència de la mantega a temperatura ambient se’ls hi ha d’aplicar un tractament, sinó són líquids com passa amb els olis.

Al ser un producte que prové de greixos d’origen vegetals, durant molts anys s’ha venut com a producte saludable. La mantega, al provenir de greixos d’origen animal és rica en greixos saturats i per això ha tingut sempre més mala fama que la margarina.

El procés que s’hi aplica per elaborar margaria s’anomena hidrogenació i fa que l’oli adopti una textura més sòlida. En aquest procés es generen un tipus de greix que s’anomena trans, aquests són més perjudicials que els greixos saturats ja que no només augmenten el greixos “dolents” sinó que també fan disminuir el greixos “bons”.

Actualment hi ha molts productes al mercat que contenen aquests tipus de greix, ho veureu indicat en l’etiquetatge. En molts productes industrials de brioixeria fan servir els greixos trans perquè són més econòmics i donen una textura particular.

Us recomanem que mireu bé l’etiqueta dels productes que compreu i fixeu-vos amb l’envàs de la margarina, avui en dia ja hi ha marquen que comercialitzen margarina sense greixos trans.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: MENTNUTRICIONAL

Origenal: Greixos trans i margarina

Anuncis

Un pensament sobre “Greixos trans i margarina

  1. Retroenllaç: Greixos trans i margarina — Celler-Adocse | ICSaludable

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.