Paella

Paella

Per a 6 persones

Ingredients:

 • 400 grs. arròs bomba o rodó
 • 1 sípia bruta gran
 • ½ kg. de musclos
 • ¼ kg. cloïsses
 • 6 gambes
 • 6 escamarlans
 • 1 ceba
 • 1 pebrot verd
 • 1 litre brou de peix
 • 3 tomàquets madurs ratllats
 • all i julivert
 • sal i oli d’oliva

Elaboració:

Rentar els musclos i obrir-los al vapor en una cassola i reservar. Deixar les cloïsses una estona cobertes d’aigua amb sal i un raig de vinagre per tal que deixin anar la sorra i es purguin una mica. Posar-les en una cassola i obrir-les al vapor, i reservar.

Netejar la sípia, guardant la bossa interior i, si voleu, la tinta per un altre plat. Tallar tota la sípia a trossos petits i reservar la bossa a part.

Tallar la ceba i el pebrot verd de la mateixa mida.

En una paellera, amb oli d’oliva, fregir la sípia (la bossa no) i afegir-hi sal. Retirar-la. En el mateix oli fregir les gambes amb sal, i després els escamarlans. Treure-ho tot de la paellera. Si cal afegir una mica més d’oli per fer el sofregit amb la ceba i el pebrot. Anar remenant que no es cremi, s’ha de fer a foc mig. Afegir el tomàquet ratllat, remenar una mica, fer un forat al mig i posar-hi la bossa de la sípia, trencant-la amb les tisores per a que surti tota la salsa. Rectificar de sal. Afegir-hi la sípia i remenar. Després l’arròs, remenar. Separar els musclos de les closques, guardant-ne 6 per decorar, i afegir-los a l’arròs. Amb les cloïsses separar la closca que queda buida i les altres afegir-les a l’arròs. Remenar. En aquest punt es pot apagar el foc, tapar la paellera i fins ½ hora abans de menjar-la no cal tirar el brou.

Escalfar el brou de peix amb l’aigua colada dels musclos i les cloïsses i, amb l’arròs calent, tirar-ho tot de cop, amb compte. El foc ha de ser mig-fort, i no remenar gaire l’arròs, sacsejar la paellera per les nanses. Tastar el brou per si cal afegir més sal. Afegir una picada d’all i juliverd. Als 10 minuts afegir les gambes i els escamarlans, decorant l’arrós. L’arrós ha de coure 15 minuts sense tapar i després reposar-ne 5 més, tapant la paellera.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: LA CUINA NO FA POR

Origen: Paella

Anuncis

Un pensament sobre “Paella

 1. Retroenllaç: ARRÒS – Receptes de la Cuina Catalana | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.