La distribució del greix corporal

El greix és essencial pel nostre organisme. Porta a terme funcions com la de suport d’òrgans, elasticitat i manteniment de la pell hidratada, vehicle de vitamines i altres substàncies imprescindibles. A més a més de ser una bona font d’energia. Així doncs, en qualsevol organisme hi ha d’haver una reserva de greix. Però, i si aquesta reserva és superior a la que necessitem? Apareixen problemes com el sobrepes i l’obesitat.

Avui parlarem de què passa quan aquest excés de greix, que ens pot causar problemes de salut, es distribueix en un lloc o altre del cos.

Segurament us haureu fixa’t que els homes tendeixen a acumular més greix en les zones superiors del cos, cintura i abdomen. Quan hi ha excés de greix i s’acumula en aquestes zones els estudis mostren que hi ha més predisposició a patir malalties com hipertensió, malalties cardiovasculars i diabetis. Aquesta estructura s’anomena Androide o forma de poma.

De cara les dones és més característic que el greix d’acumuli en la zona inferior del cos, malucs i cames. Aquesta disposició de greix comporta menys riscos per la salut i s’anomena Genoide o forma de pera. Es relaciona molt com a mecanisme del cos per tal de mantenir una bona reserva energètica de cara l’emabaràs i lactància.

D’aquí uns dies parlarem de les dietes que asseguren eliminar el greix d’una zona específica del cos i de la nutrició energètica que relaciona l’obesitat en forma de pera o poma segons el consum d’un conjunt d’aliments o altres. Estigueu atents!

PUBLICAT ORIGINALMENT A: MENTNUTRICIONAL

Origen: La distribució del greix corporal

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.