Falsos mites sobre begudes i plats congelats

Amb les altes temperatures el primer que busquem per refrescar-nos són begudes congelades i plats molt freds. Clarament ens produeixen una sensació refrescant i ens fan oblida la calor per uns instants. Està demostrat però, que les begudes i plats que estan a temperatura ambient són la millor opció per regular la temperatura del cos i crear sensació refrescant.

Quan mengem o bevem algun aliment molt fred, el cos és refreda i es produeix una baixada de temperatura corporal. El cos haurà de recuperar la seva temperatura òptima (aproximadament 37 graus) i en aquesta recuperació es produeix una elevada despesa energètica que fa augmentar la temperatura del cos. És per això que la sensació de frescor és momentània i desapareix ràpidament.

Així doncs, en moments de molta calor eviteu beure o menjar aliments molt freds. Us recomanem begudes i plats frescos però no congelats. Per altra banda també us animen a menjar aliments refrescants, gràcies al seu elevat percentatge d’aigua ens ajuden a reduir la sensació d’escalfor del cos com són les fruites i verdures de temporada: síndries, meló, cogombre, tomàquet, enciam, etc.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: MENTNUTRICIONAL

Origen: Falsos mites sobre begudes i plats congelats

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.