Contra la desertificació

agropres

A l’inici de l’estiu i, especialment, amb motiu que se celebra a tot el món el Dia Mundial de la Lluita contra la Desertificació i la Sequera, és recomanable recordar que la desertificació és un procés de degradació del sòl, normalment en zones àrides, conseqüència de l’acció de factors naturals, però també amb freqüència de l’acció humana. S’interpreta com una disminució irreversible, almenys a escala temporal humana, dels nivells de productivitat dels ecosistemes terrestres, com a resultat de la sobreexplotació, ús i gestió inapropiats dels recursos en mitjans afectats per l’aridesa i la sequera.

desertificacionUn 37% del territori de l’Estat espanyol està afectat per processos de desertificació, “i cal tenir clar que en aquest procés no es perd només vegetació: la desertificació és sinònim de pobresa, perquè es produeix un empobriment de la natura i es produeix un empobriment econòmic de la regió com a conseqüència de l’erosió, del deteriorament…

View original post 556 more words

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.