“Chateaubriand” a la “perigourdine” amb pa de ceba i xampinyons (31/46)

Ingredients:

 • Filet de vedella, part del principi, un bloc de 400 gr o quatre de 100 aprox
 • Brou de carn, mig litre, per reduir i fer la salsa
 • Unes quantes làmines de tòfona
 • 40 gr de foie micuit
 • 4 patates
 • 100 gr de mantega
 • 100 gr de xampinyons
 • 1 ceba
 • 30 gr de llevat fresc de forner
 • 250 gr de llet
 • mig kilo de farina de força
 • una mica de sucre
 • una mica de sal
 • oli

Preparació:

Començarem preparant el pa de ceba i xampinyons, i abans que res hem de sofregir la ceba i els xampinyons, les dues coses per separat i tallades petites, a quadrets. Quan ho tinguem ben fet ho reservem. Barregem el llevat amb la llet tot desfent-lo i en un altre bol barregem la farina amb el sucre i la sal i ho juntem amb la llet i el llevat. Treballem (amassem) bé la massa una estona, ja amb la ceba i els xampinyons a dins, fins que ens quedi ben integrada i esponjosa. Posem la massa a fermentar, embolicada en un drap i sota una font de calor intensa, un llum de tauleta per exemple (ha de tenir una temperatura d´entre 25 i 35 graus). L´estona dependrà de les condicions, a priori és fins que veieu que dobla el seu volum, mitja hora mínim i una com a màxim. Una vegada ha aumentat la massa la trenquem, la tornem a amassar i la deixem que fermenti de nou, aquesta vegada destapada, un quart aprox. Pintem el pa amb aigua o ou i l´enfornem a 250 graus durant cinc minuts, baixant-lo després entre 220 i 200 una mitja hora aprox. Reconec que ho vaig fer a ull, utilitzant de referència una altra recepta on havia fet pa (“Remenat d´alls tendres i gambes“, tot i que el pa era molt més petit). Sé que quan va passar aquesta mitja hora el vaig treure del forn, el vaig deixar refredar, en vaig tallar una llesca i finalment vaig decidir enfornar-lo uns cinc minuts més. Abans de tallar-lo, però, tenia aquest meravellós aspecte…

Una vegda tenim el pa fet posem a reduir el fons de carn (brou de carn) i tallem les patates que les courem una estona amb aigua i tot seguit els hi acabarem de donar la cocció que necessitin amb mantega torrada. Jo no vaig fer aquest pas perquè tenia un puré a la nevera i…el volia aprofitar!

Una vegada hem reduit la salsa hi afegirem el foie, emulsionarem (batrem amb les varilles), hi afegirem els talls de tòfona i reservarem. El filet el marquem a la paella i l´acabem de coure al forn. Si voleu que us quedi poc fet heu de tenir en compte que per cada 200 gr de carn s´ha d´estar uns quatre minuts al forn a 250 graus, prèviament marcat per tots els costats. Si el voleu al punt entre 6 i 7 minuts i si el voleu fet 10.

Ho serviu amb la carn a sobre d´una bona llesca de pa torrat de ceba i xampinyons.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: BOOONISSIMANTERIORMENT: FOOD AND FOOT

Origen: “Chateaubriand” a la “perigourdine” amb pa de ceba i xampinyons (31/46)

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.