PASTÍS DE CERVESA NEGRA I XOCOLATA

PASTÍS DE CERVESA NEGRA I XOCOLATA

Ingredients:

 • 1 llauna de cervesa negra (es recomana la Guiness)
 • 400 gr. de sucre
 • 250 gr. de farina de rebosteria
 • 250 gr. mantega
 • 2 ous
 • 140 ml. de nata líquida per muntar
 • 75 gr. de cacau en pols (Valor)
 • 1 ullerada de cafè d’essència de vainilla
 • 2,5 cullerades de postres de bicarbonat

Per la cobertura:

 • 300 gr. de formatge tipus Philadelphia
 • 150 gr. de sucre de llustre
 • 360 ml. de nata líquida per muntar

PREPARACIÓ:

En un cassó hi aboquem la cervesa i l’escalfem, sense que arribi a bullir. Mentrestant tallem la mantega a daus i quan la cervesa estigui calenta l’afegim. Anem removent fins que la mantega quedi fosa. Llavors retirem el cassó del foc.

En un bol posem el cacau, el sucre, la farina i el bicarbonat i ho barregem fins que tots els ingredients quedin ben barrejats i d’un color uniforme.

Necessitarem un altre bol on hi posarem la nata líquida, els ous i la vainilla. Els batrem amb un batedor manual fins que quedi una massa homogènia. Després hi afegirem la mantega fosa amb la cervesa i ho remenarem fins que quedi tot ben integrat.

Un cop tinguem la massa líquida preparada hi afegirem de mica en mica els ingredients secs que tenim preparats en l’altre bol. Fem servir el batedor de mà per barrejar-ho, procurant que no quedi cap grumoll. La massa queda força líquida, és normal. Al forn agafarà una bona textura, tendra i humida que li donarà un toc especial.

Un cop tenim la massa preparada untem un motlle amb mantega i posem el pastís al forn, a 180 graus durant uns 50 minuts o fins que si el punxem amb un escuradents aquest surt net. Jo he fet servir un motlle de 22 cm. Aquest pastís puja una mica, cal procurar no omplir més de ¾ parts del recipient. Si ens sobra massa, podem fer magdalenes.

Quan estigui fet el deixem refredar i el desemmotllem. Llavors preparem la cobertura.

Amb el minipimer barrejarem el formatge amb el sucre de llustre fins aconseguir una crema suau. Muntarem la nata i l’afegirem al formatge amb moviments suaus. Quan estigui ben barrejada l’abocarem per damunt del pastís.

Aquesta cobertura queda molt bona i a més a més dóna al pastís una aparença d’escuma de cervesa, però si no es té temps o ganes també es pot posar una capa de formatge Philadelphia que empolsinem amb sucre pel damunt.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: ESTOVALLES DE PAPER

Origen: PASTÍS DE CERVESA NEGRA I XOCOLATA

Anuncis

Un pensament sobre “PASTÍS DE CERVESA NEGRA I XOCOLATA

 1. Retroenllaç: POSTRES (PASTISSOS, PA DE PESSIC I PASTA DE FULL) – Receptes de la Cuina Catalana | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s