Risotto amb tomàquet i alfàbrega

Ingredients per 4 persones:

 • 250 g d’arròs de pals de la varietat carnaroli.
 • 500 g tomàquets madurs.
 • Un grapadet de tomàquets xerri.
 • 1 ceba gran de figueres.
 • 3 grills d’all.
 • 1 litre de brou de pollastre.
 • 100 ml de vi blanc.
 • 50 g de Parmesà.
 • 1 cullerada de mantega.
 • 3 cullerades d’oli d’oliva verge extra.
 • sal i pebre.

Temps d’elaboració: Uns 35 minuts per fer el sofregit i uns 20 minuts per fer el risotto

Elaboració:

 1. Primer de tot comencem per preparar un bon sofregit de tomàquet, posarem les tres cullerades d’oli en una cassola, quan està calent aboquem la ceba trinxadeta i els grills d’alls tallats a rodanxes, salpebrem, baixem el foc i deixem fins que la ceba estigui ben transparent. Quan veiem que la ceba està ben feta, afegim els tomàquets ratllats, rectifiquem de sal, posem el romaní, l’orenga i deixarem fer uns 15 minuts fins que la salsa estigui ben feta (jo aquest pas me l’he estalviat ja que com us he explicat en alguna ocasió, durant l’estiu aprofito la collita de tomàquets del hort i faig el sofregit i el congelo).
 2. A la mateixa cassola posarem l’arròs, donem unes voltes perquè l’arròs s’impregni be amb el sofregit, afegim el vi blanc, seguim remenant uns dos minuts a foc mig-baix i comencem a afegir poc a poc el brou que tindrem ben calent.
  Anem afegint el brou a mida que l’arròs el va absorbint, removent contínuament sense parar amb una cullera de fusta, aproximadament durant uns 18 minuts. Uns 5 minuts abans de que l’arròs estigui fet posem a la cassola els tomàquets xerris tallats per la meitat.
 3. Quan l’arròs estigui “al Dente” (per fora cuit i tendre, i per dins una mica dur), retirar la cassola del foc i anar afegint, primer la mantega tallada a daus i després el Parmesà ratllat. Aquest procés s’anomena “Mantecare”.
 4. Podem tirar per sobre de l’arròs una mica d’alfàbrega, que li donarà frescor al plat, encara que jo aquesta vegada no ho he fet, perquè a casa els agrada mes sense.
 5. Be rapit cap a taula i a gaudir, podem acompanyar el plat amb una bona amanida i llestos.
 6. Bon profit.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: AL CALIU DE LA CUINA

Origen: Risotto amb tomàquet i alfàbrega.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.