Pastís Sacher

Ingredients:

Per al pa de pessic:

 • 100 g de xocolata amb el 70% de cacau
 • 60 g de farina
 • 80 g de sucre
 • 4 ous
 • 25 g de mantega
 • 1 sobre de llevat de rebosteria

Per al farcit:

 • unes cullerades de melmelada al gust (la meva preferida: la d’albercoc)
 • un rajolí de rom negre
 • un raig d’aigua
 • 50 g de sucre

Per a la cobertura:

 • 100 g de xocolata de cobertura
 • 50 ml de nata líquida per muntar
 • 50 g de mantega

Preparació:

 1. Primer de tot preparem el pa de pessic. Desfem la xocolata amb la mantega, remenant-ho bé per homogeneïtzar-ho, i ho deixem refredar. En un bol a part batem els rovells dels 4 ous amb la meitat del sucre i hi incorporem la xocolata desfeta. Tot seguit barregem la farina i el llevat i l’anem afegint a la massa tot tamisant-la amb un colador o un tamisador. Per acabar, en un altre recipient muntem les clares a punt de neu amb la meitat del sucre que queda i ho barregem amb la massa anterior amb molt de compte. Ja ho pdem posar a coure al forn a 180 graus durant uns 30 minuts. Comprovarem que el pa de pessic és cuit punxant-lo amb un escuradents.
 2. Mentre el pa de pessic es refreda, passem a preparar l’almívar per banyar-lo. Posem un cassó al foc amb l’aigua, el sucre i un rajolí de licor. Ho deixem bullir una estona fins que veiem que hagi agafat una mica de cos. Quan ja tinguem l’almívar a punt, el deixem refredar una estoneta.
 3. Per farcir el pastís, l’obrim, banyem les dues meitats amb almívar, escampem la melmelada per una de les meitats (millor si passeu la melmelada per la batedora una mica, per afinar-la) i el tanquem.
 4. Ara només queda fer la cobertura: posem al foc un cassó amb la nata líquida i esperem que bulli, llavors abaixem el foc hi tirem la xocolata a trocets i la mantega. Ho remenem bé i cobrim el pastís.
 5. Deixem refredar el pastís 2 o 3 hores a la nevera perquè la xocolata s’endureixi.

Recepta extreta de “Cosetes Bones”

Origen: Pastís Sacher

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.