QUICHE DE SAMFAINA I PATATA AMB FORMATGE FRESC

Ingredients:

 • 175 grams de farina
 • 185 grams de mantega
 • Mitja cullereta de sal
 • 2 cullerades de suc de llimona

El farcit:

 • 300 grams de patates
 • 2 ous
 • 175 grams de formatge fresc
 • 2 pebrots vermells
 • 1 carbassó
 • 1 albergínia
 • 1 tomàquet gran
 • 1 ceba
 • 4 alls
 • 3 cullerades d’oli d’oliva
 • 1 culleradeta d’alfàbrega
 • Sal i pebre

Preparació:

 1. Prepareu la massa barrejant tots els ingredients, si us queda massa seca, podeu afegir una cullerada més de suc de llimona. Formeu una bola i deixeu-la reposar dins un recipient a la nevera. Mentrestant preescalfeu el forn a 190º.Coeu les patates i feu un puré. Seguidament prepareu la samfaina, tallant les verdures a dauets petits, la ceba i els alls. Sofregiu-ho tot a la paella amb oli tret del carbassó (el deixarem reposar amb sal per a què deixi anar l’aigua). Salprebreu i deixeu coure de 20 a 30 minuts, finalment afegiu-hi el carbassó i coeu 3-4 minuts més. Afegiu l’alfàbrega.
 2. Esteneu la massa en un motlle que pugui anar al forn, punxeu-la amb una forquilla i ompliu-la amb llegums, enforneu uns 15 minuts. Traieu-la del forn i retireu els llegums. Barregeu el puré de patata amb els ous batuts, aquesta serà la primera capa de la quiche, seguidament poseu el formatge fresc (mató, ricotta, mascarpone…) i per acabar la samfaina (ben escorreguda). Baixeu la temperatura del forn a 165º i coeu al forn durant 30 minuts més.

Recepta extreta de “A la Cuina”

Origen: QUICHE DE SAMFAINA I PATATA AMB FORMATGE FRESC

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.