Alimentació a la tardor.


A la tardor cal preparar el nostre organisme pels mesos de fred i millorar els canvis del nostre cos característics d’ aquesta estació de l’ any.

Es tracta d’ uns mesos on hi ha alteracions en el bioritme així com, també, en l’ estat anímic,o bé altres com cansanci, son, apatia, caiguda de cabell…després d’ una época de calor i moltes hores de llum

Ens trobem en una situació de desgast físic i mental major al de l’ estiu, Cal augmentar les nostres defenses i seguir una dieta amb els aliments propis d’ aquesta estació de l’ any amb vegetals d’ arrel, fruits secs, bolets, llavors, llegums…

La forma de cuinar aquests aliments també és important. Caldrà doncs, reduïr els àpats i begudes fredes. Es poden canviar les amanides per verdures a la planxa, al forn, cremes, sopes… o les fruites fresques per compotes, fetes al forn…

Quins són els vegetals particulars d’ aquesta época?:

-Fruita: Magrana, caqui, figa, aranja, mandarina, taronja, alvocat, llimona, chirimoia, poma, codony, raïm, kiwi… La fruita propia de la tardor es caracteritza pel seu contingut en vitamina C i A. Recordar que la vitamina C NOMÉS s’ obté a través dels vegetals i que es perd amb facilitat ja sigui a partir de recol.lectar-les i pelar-les o trossejar-les. Es tracte de fruites amb tons taronjosos, marronosos, grocs, granatosos… semblants al dels paisatges típics de tardor.

-Verdura i hortalisses: albergínia, all, api, bleda, bròquil, carbassa, carbassó, carxofa, ceba, cogombre, col de cabdell, col llombarda, coliflor, enciam, endívia, escarola, espinac, mongeta tendra, nap, pastanaga, pebrot, porro, rave, remolatxa, tomàquet…

-Consum d’ aliments rics en vitamines del grup B com cereals integrals, llegums, gèrmen de blat, llevadura de cervesa.. que estan relacionades amb els sistema nerviòs, ajudaràn a millorar els estats de cansament, debilitat, apatia, caiguda de cabell…

Per enfortir el nostre organisme també es recomana prendre jalea real, polen, mel…I sí començem a notar els primers simptomes de refredats, mals de coll…Un bon consell alimentari és: Fer una infusió de mel i llimona o bé farigola amb jingebre i mel.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: MENTNUTRICIONAL

Origen: Alimentació a la tardor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.