TAGLIATELLE FETES A MÀ

Ingredients: (Per la pasta per 4 persones)

  • 3oo grs. de farina
  • 3 ous

Ingredients:  (Per coure la pasta)

  • Aigua
  • Una cullerada de sal

Ingredients:  (Per servir la pasta)

Preparació per fer la pasta fresca :

  1. Damunt d’una sauperficie plana, fer un volcà amb la farina, quan el tinguem ben format, posem els ous dins, i amb les mans, anem remenant la farina amb els ous, enèrgicament fins a tenir una massa llisa, i formem una pilota.
  2. Dividim la pilota en quatre parts, enfarinem la taula o el marbre i amb el corró de fusta o amb una ampolla anem aplanant una de las parts, fins que tingui forma rectangular, llarga i el més fineta possible, l’enrotllem com un braç de gitano ( més primet ) i amb un ganivet ben esmolat, tallem llesquetes de 1/2 cm. d’amplada, fins que s’acabi el full de pasta. Desenredem les llesquetes amb les mans i ja tenim les tagliatelle. En una safata escampem una mica de farina i les anem posant dins, les movem una miqueta amb els dits perquè no s’enganxin, fem el mateix amb la resta de lea pasta fins a tenir-la tota tallada i la deixem reposar una estoneta.

Coure la pasta i servir-la:

  1. Posem una olla al foc amb força aigua i sal, quan bulli l’hi tirem la pasta i deixem que cogui com ens agradi, al dente o més feta. Penseu que la pasta quan es bullida resulta més ample, o més gran.
  2. La salsa de tomàquet ja la podem fer el dia abans, i així només la tenim que escalfar.
  3. Escorrem la pasta, la servim amb salsa de tomàquet pel damunt i formatge ratllat, i a gaudir de la pasta fresca.
  4. Bon profit …!!!

PUBLICAT ORIGINALMENT A: LLEVAT FARINA SUCRE I SAL

Origen: TAGLIATELLE FETES A MÀ

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.