Truita farcida de bacallà, ceba i pebrot verd

Truita farcida de bacallà, ceba i pebrot verd

Ingredients (individual):

  • 1 pebrot verd (tipus vermell però verd, us anirà millor per escalibar…sinó doncs utilitzeu l´italià)
  • una ceba mitjana/gran
  • 1 dent d´all
  • 2 ous ben frescos
  • 1 dents d´all tallada a làmines per fer xips
  • 1 tros de bitxo
  • 80 gr de morro (o una altra part) de bacallà
  • julivert

Preparació:

Comenceu escalibant el pebrot. Si teniu foc de gas feu-ho a la flama, directament, posant-lo a sobre i anar donant-li voltes fins que estigui totalment cremat. Retireu la pell i talleu-lo a tires primes.

Talleu la ceba a làmines ben fines i la poseu a poxar amb oli durant uns tres quarts d´hora. Passat aquest temps (aprox) hi afegiu el pebrot verd i seguiu poxant tot el conjunt fins que quedi més aviat sequet. Afegiu-hi un all, tot i que potser millor posar-lo juntament amb el pebrot. Reserveu-ho.

El bacallà el confitarem, posant a escalfar primer un cassó amb oli amb un tros de bitxo, llorer i el que hi vulgueu posat per aromatitzar. Ha de tenir aprox una temperatura d´uns 70/80 graus, vaja, no ha de sortir fum. Estarà cuit quan veieu que se separen les làmines. El retireu de l´oli i en separeu unes quantes làmines, les més maques, per emplatar. La resta el trinxeu i l´afegiu al sofregit.

Per fer un pil pil ràpid heu de decantar (separar) l´oli de la cocció del bacallà del liquid blanc i espès que queda al fons del cassó. Es l´aigua del bacallà. Quan la tingueu separada la poseu en un cassó petit a reduir i llavors, en un bol, ho emulsioneu amb l´oli de la cocció, batent amb les varilles fins que aconseguiu una mena de maionesa o, com a mínim, de pil pil emulsionat. D´aquest pil pil la meitat el poseu al sofregit i l´altra meitat la reserveu per a l´emplatat.

Fem doncs la truita, i posem el farciment com us vagi millor. A l´escola em van dir que primer fes la truita, deixant-la sense arrugues i sense color (aquest darrer punt no el comparteixo de cap manera) i llavors amb el ganivet, ja al plat, l´obris i la farcís, posant a sobre les làmines de bacallà que havia reservat i el pil pil pel costat. Si a sobre heu fet unes xips d´all doncs millor. Jo la propera vegada posaré el farcit a la meva manera clàssica, vaja, quan tinc la truita al foc i encara no l´he intentat cobrir, com sempre fins ara havia menjat la truita de bacallà que, tot s´ha de dir, queda espectacular de gust amb aquesta recepta.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: FOOD AND FOOT

Origen: Truita farcida de bacallà, ceba i pebrot verd

Anuncis

Un pensament sobre “Truita farcida de bacallà, ceba i pebrot verd

  1. Retroenllaç: OUS I TRUITES – Receptes de la Cuina Catalana | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s