Sèpia amb farcellets de col (124/130)

Sèpia amb farcellets de col (124/130) 01Sèpia amb farcellets de col (124/130) 02

Ingredients:

 • una col petita (o unes vuit fulles de col)
 • 400 gr de carn magra de porc picada
 • 1 ceba
 • 5 tomàquets madurs
 • 250 ml de brou de carn (pot ser aigua, i potser una mica menys)
 • farina
 • sal, pebre
 • comí en pols (opcional)
 • gingebre en pols (opcional)
 • nou moscada
 • 1 gra d´all
 • 1 vas de vi blanc sec
 • orenga
 • oli

Preparació:

Começarem fent la sèpia, amb un gra d´all laminat, a la cassola on després farem el sofregit de ceba i tomàquet i on finalment courem una estona tot el conjunt. Paral.lelament anem tallant la ceba i escaldant, pelant i tallant els tomàquets. Així mateix també posem una olla gran amb aigua a escalfar on bullirem les fulles de col tan sols quatre minuts. Quan la sèpia estigui més o menys feta la reservem i en el seu lloc hi fem el sofregit de ceba i tomàquet (la ceba primer fins que estigui ben rossa), i quan aquest estigui ben concentrat ho mullarem amb el vi blanc, deixarem reduir i tot seguit hi afegirem la sèpia, reservant-ho de nou. Amanirem la carn magra amb les espècies (pebre, nou moscada, gingebre i comí en gra, orenga) i farem uns farcellets amb les fulles de col. Les enfarinem tot seguit i les fregim en una paella amb oli ben calent. Previ pas per un plat amb paper absorvent posem els farcellets a la cassola on hi tenim la sèpia i el sofregit de ceba i tomàquet, mullem amb el brou de carn (pot ser aigua, de fet és el que diu la recepta) i ho deixem coure mitja horeta a foc mitjà (més aviat lentet) i tapat. Si us queda massa líquid sempre podeu destapar el guisat els darrers cinc minuts.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: FOOD AND FOOT

Origen: Sèpia amb farcellets de col (124/130)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.