Coca de marbre.

Coca de marbre

Ingredients:

Per la coca:

 • 200 gr de mantega.
 • 250 gr de sucre.
 • 200 gr de farina.
 • 200 gr de xocolata.
 • 5 ous.
 • 1 sobre de llevat en pols..
 • Un pessic de sal.

Per la cobertura:

 • 180 gr de xocolata.
 • 3 cullerades de llet.
 • 20 gr de mantega.
 • Perletes de colors.

Elaboració:

Per començar, separam els blancs dels vermells i els dipositam en bols diferents. Afegim el sucre als vermells i ho mesclam tot amb el braç elèctric fins que blanquegi. Després hi afegim la farina, i el sobre de llevat.

Dins un altre bol, pugem els blancs a punt de neu amb el pessic de sal. Quan siguin apunt, els incorporem amb delicadesa a la mescla anterior, amb moviment de dalt a baix. Tot seguit fonem la xocolata al bany maria.

És el moment d’escalfar el forn a 180 º.

Ara dividim la massa en dos recipients, i a una de les parts hi afegim la xocolata i la hi incorporam bé. A continuació, untam el motlle escollit amb mantega, i després amb farina de manera que quedi cobert uniformement. Tot seguir, hi dipositem la massa per tandes, una mica de la blanca, i una mica de la negra, fins a buidar els dos recipients. És important que no barregeu per res dins el motlle les dues masses, perquè es perd l’efecte de marbre desitjat! (Ho dic per experiència pròpia!)

Quan el forn sigui calent, hi ficam el motlle, i covem la coca durant una hora aproximadament. Per verificar si és cuita, el truc de l’escuradents: Si surt net, la coca és llesta.

Quan haguem tret la coca del forn, la deixam refredar. Mentre, preparem la cobertura. Per això, fonem la xocolata al bany maria amb la mantega i la llet. Quan sigui apunt, desemmotllam la coca, i hi escampam per sobre la xocolata. Finalment la guarnim amb perletes de colors, i ja ho tenim!

PUBLICAT ORIGINALMENT A: DE MEL I SUCRE

Origen: Coca de marbre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.