Albergínies farcides amb xampinyos i beixamel (23/164)

Albergínies farcides amb xampinyos i beixamel (23/164)

Ingredients:

 • 1/2 albergínia per cap
 • 1 cullerada sopera de farina
 • 100 gr. de xampinyons
 • 1/4 de litre de llet freda
 • 1 ceba
 • oli, mantega
 • 50 grams de formatge ratllat
 • el suc d´una llimona
 • un rovell
 • sal

Preparació:

Tallar les albergínies pel mig, horitzontalment. Treure amb compte la carn del mig i picar-la ben petita. Salar- ho tot. Deixar que treguin una mica la seva aigua i preparar els xampinyons, rentant-los bé i tallant-los petits. Coure´ls en una paella amb mantega, unes gotes de llimona i sal.

Mentrestant haureu posat les albergínies al forn a foc mitjà amb una mica d´oli i sofregireu la ceba, afegint-hi l´albergínia picada al cap d´una mica i, quan estigui força feta, o feta del tot,poseu-hi els xampis, que ja estaran fets. Arribats a aquest punt a la recepta diu que facis la beixamel a dins d´aquesta barreja (vaja, que hi posis la farina i desprès la llet i ho deixis coure), però jo ho vaig reservar i vaig fer apart la beixamel, afegint-hi la barreja de la ceba, l´algerginia i els xampis desprès. A aquesta barreja li hem posat també el rovell d´ou dissolt en el suc de llimona.

Amb aquesta barreja final (beixamel més tota la resta) es farceixen les albergínies que teníem fent-se al forn (uns 30 minuts, vigilant que no es cremin), cobrint-les amb formatge ratllat i posant-les de nou al forn, aquesta vegada per gratinar-les. Quan el formatge està fos i comença a enrossir-se tot, a quedar ben gratinat, es treuen del forn.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: FOOD AND FOOT

Origen: Albergínies farcides amb xampinyos i beixamel (23/164)

Anuncis

Un pensament sobre “Albergínies farcides amb xampinyos i beixamel (23/164)

 1. Retroenllaç: VERDURA – Receptes de la Cuina Catalana | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.