Brunyols (Bunyols) de l’Empordà

bunyols-quaresma

Ingredients per fer un parell de kg:

 • 625 grams de farina de força
 • 4 ous
 • 150 grams de sucre glass
 • 7 grams de sal
 • 15 grams de Matafaluga
 • 10 grams de Celiandre
 • 65 grams de mantega o llard (jo he fet servir llard, en podeu trobar a les carnisseries)
 • 12 grams de pell de llimona
 • 35 grams de llevat premsat (fresc)
 • 250 ml de llet tèbia
 • Oli de gira-sol per fregir els bunyols

Preparació:

 1. Per fer la recepta primer posarem en un bol la farina de força amb el sucre, la sal, el llevat fresc (l’esmicolem amb les mans) i la mantega o el llard (jo els he fet amb llard), remenem bé, mentrestant posem al foc la llet amb la matafaluga i el celiandre i fem com una infusió, quan la llet sigui tèbia, l’incorporem poc a poc al bol on hi tenim la farina. Ho barregem tot bé. Després hi barregem la pell de la llimona i anem incorporant els ous un a un i poc a poc sense deixar de remenar, quan posem els 4 ous serà el moment de posar la massa a la taula que tindrem amb una mica de farina perquè no s’enganxi la massa. I comencem a amassar (aquesta és la part difícil ja que sinó amassem bé, la pasta no llevarà bé), quan veiem que s’enganxi i anem afegint pols de farina, haurem d’aconseguir una bola homogènia i que no s’enganxi.
 2. Un cop tinguem la bola a punt, la deixem en un bol i la tapem amb un drap perquè reposi, haurem de tenir compte que no estigui a pas de corrents d’aire ni en llocs molt freds. En unes 3 hores, la bola ha d’haver duplicat el seu volum. Ara haurem de començar a fer les boletes que seran els bunyols, amb el dit podem fer el forat del mig, si us mulleu les mans amb oli no se us enganxarà la massa.
 3. Fregim les boletes de bunyol en oli abundat (preferiblement de gira-sol) (jo he fet servir el wok) i sobretot que l’oli sigui molt calent, Quan siguin d’un color daurat fosc (es fan en menys d’un minut, si cal baixeu el foc) treure-les i arrebossar-les en un bol amb sucre (han de ser calentes perquè s’enganxi el sucre).

PUBLICAT ORIGINALMENT A: PIXIECUINA

Origen: Brunyols (Bunyols) de l’Empordà

Un pensament sobre “Brunyols (Bunyols) de l’Empordà

 1. Retroenllaç: POSTRES (COQUES, DOLÇOS I ALTRES POSTRES) – Receptes de la Cuina Catalana | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.