GELATINA DE FRUITES AL SABOR DE MADUIXA

INGREDIENTS:

  • 2 pots de conserva de macedònia de fruites en almívar.
  • 1 paquet de gelatina de maduixa “Royal”.
  • 1/2 got d’aigua.

PREPARACIÓ:

Obrim els pots i colem la fruita. En reservem l’almívar (n’ha eixit 1 got quasi ple). Posem aquest almívar en una cassola a calfar i li afegim 1/2 got més d’aigua. Quan comence a bullir, hi aboquem els dos sobrets de gelatina de maduixa que vénen dins la capseta i remenem fins que estiga tot ben dissolt. Ha de quedar una gelatina més dura del normal perquè aguante la fruita. Agafem un bol de vidre de fons pla. Marquem sobre el paper de forn una base del recipient. Retallem el cercle de paper una mica més menut que el cul del bol. Humitegem el bol i col·loquem el paper retallat al seu fons. Aboquem la fruita que havíem reservat al bol i li tirem per damunt la gelatina de maduixa. Remenem una miqueta per tal que s’hi repartisca bé. Ho deixem al frigorífic durant unes 4 hores aproximadament. A l’hora de traure la gelatina del motlle, passem una espàtula de plàstic per les vores del recipient fins que n’estiga ben separada la gelatina. Col·loquem un plat redó sobre el motlle. El capgirem i el deixem sobre una superficie. Peguem uns quants colpets fins que vegem que la gelatina ha baixat. Ara és el moment de llevar-li el paper del fons que s’haurà quedat sobre la gelatina. I ja està. És un dolç no massa embafós. Si agrada més dolç, se li pot afegir una o dues cullerades de sucre a l’almívar.

Curiositat lingüística: a Tavernes de la Valldigna (La Safor) a les maduixes en deien “fraules” fa uns quants anys.

Recepta extreta de “A la Taula i al Llit…”

Origen: GELATINA DE FRUITES AL SABOR DE MADUIXA

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.