Macarrons secs

Macarrons secs

Ingredients (per a 4 persones):

 • 400 gr de macarrons
 • 400-500 gr de carn picada (mesclada de vedella i porc)
 • ½ ceba
 • 2 alls
 • 1 tomàtiga ratllada
 • Oli, sal, pebre bo i julivert

Prepaació:

 1. En una pella gran amb una mica d’oli, sofregim la carn picada. Per a què quedin ben cuita l’incorporam a la pella en petites bolletes quan l’oli sigui ben calent. Un cop la carn està feta, afegim els alls a làmines i quan s’han daurat incorporam la ceba, ho remenam i ho deixam a la pella fins que la ceba comenci a estar cuita (quan torna transparent).
 2. En aquest punt afegim la tomàtiga, ho salpebram al gust i deixam que es cogui la tomàtiga. Quan falten uns minuts perquè s’acabi de fer, posam el julivert, ho remenam tot i ho deixam reposar. El julivert és una espècia que no es pot coure massa, perquè sinó amargueja.
 3. El truquet per a què els macarrons quedin secs és posar molt poca tomàtiga, la justa per a lligar tots els ingredients anteriors, però sense que aquesta sigui la protagonista de la salsa (d’aquí el que deia abans que no és ben bé una bolonyesa).
 4. En una olla amb aigua, sal i una mica d’oli, bullim els macarrons (respectant les indicacions del fabricant), els colam i els abocam en una palangana per al forn. A continuació trabucam la salsa damunt els macarrons i ho mesclam tot ben mesclat.
 5. A mi personalment m’agraden més gratinats, així que pos una mica de mantega per damunt els macarrons i escamp formatge ratllat per damunt. Enforn la palanga, només amb el grill en marxa i a uns 180 graus, i esper uns cinc-set minuts fins que el formatge es fon i la pasta fa crosteta. I ja estan llests! Bon profit!
 6. Si us en sobren, l’endemà són més bons si enlloc d’encalentir-los al microones els passau un poquet per la pella.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: WHAT’S IN MY HEAD

Origen: Macarrons secs

Anuncis

Un pensament sobre “Macarrons secs

 1. Retroenllaç: PASTA – Receptes de la Cuina Catalana | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.