Llegums

Els llegums són aliments d’origen vegetal amb un elevat contingut de proteïnes. Combinades amb cereals (pasta, arròs, etc.) tenen un valor proteic igual que els aliments d’origen animal. També són una font excel·lent d’hidrat de carboni. Ens aporten molta energia. Gràcies al seu aport de fibra ens ajuden a regular el trànsit intestinal i evitar molèsties com l’estrenyiment. Tenen un contingut molt baix en greix. Majoritàriament ens aporten vitamines del grup B i E. Són una bona font de ferro (tot i que al ser d’origen vegetal no s’absorbeix tan bé com el d’origen animal), potassi, magnesi i fòsfor.

Els més consumits en les nostres terres són els cigrons, les mongetes, les llenties, les faves i els pèsols. Els cacauets són també llegums.

Algunes persones els poden provocar flatulències. Per evitar-les hi ha dues opcions: extreure la pell que recobreix el llegum, on es troba tota la fibra que provoca flatulències. Bullint-la, triturar-la i passant-la per un colador xino, fent-ne puré. I l’altra opció és prendre un iogurt de postres.

Tenint en compte que actualment fem un consum molt elevat de carn, peix o ou, un plat de llegum és una molt bona opció per substituir aquest aliments. Es recomana prendre’n de 2 a 4 cops a la setmana.

Ara que ve la calor les amanides o els pures de llegums, com l’hummus són plats molt refrescants i equilibrats i són molt recomanables pels que mengeu en taper.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: MENTNUTRICIONAL

Origen: Llegums

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.