Canelons de tomàquet farcits d´espinacs, rossinyols i gambes amb salsa de marisc

Canelons de tomàquet farcits d´espinacs, rossinyols i gambes amb salsa de marisc 01Canelons de tomàquet farcits d´espinacs, rossinyols i gambes amb salsa de marisc 02Canelons de tomàquet farcits d´espinacs, rossinyols i gambes amb salsa de marisc 03

Ingredients:

Per la pasta:

  • 1 ou x cada 100 grams de farina. Amb 400 grams de farina en teniu més que suficient…
  • Tomàquet concentrat dues cullerades.

Farcit:

  • 750 grams d´espinacs,
  • 300 grams de bolets,
  • 150 de gambes.

Salsa:

  • brou de gambes
  • llet
  • farina (dues cullerades)
  • mantega

Preparació:

Primer, com sempre, amassarem: ous, farina i el tomàquet. Ja us dic que amb 400 grams de farina n´hi ha de sobres, i segurament us en sobrarà i tot. Ho fem a consciència, fins que la massa ens quedi elàstica. la tapem amb un drap i la deixem una mitja hora a la nevera. S´hi pot estar més estona, de fet la meva s´hi va quedar mig dia, però després em va costar força tornar a donar-li l´elasticitat necessària. En fi, passat aquest temps passem la pasta per la màquina a fi de fer les làmines tipus lassanya que després tallarem en rectangles per fer els canalons. Jo no vaig tenir en compte que augmentarien de tamany i els vaig fer massa grossos, tot i que també queden bé.

Bullim la pasta uns cinc minuts i després posem el farcit que prèviament haurem barrejat. Jo, mentre tenia la pasta reposant a la nevera vaig saltejar tots els espinacs (eren frescos..bé, d´aquells que van en bosses…els hi vaig treure les cues…uff, feinada…potser per aquesta ocasió podien ser congelats perfectament i m´hagués estalviat molta feina…) en una paella i en una altra vaig fer el mateix amb els bolets, mentre es descongelaven les cues de gambes (de la Sirena, surten molt bé).

Vaig anar posant els canelons en safates i mentre feia la beixamel els hi vaig donar un cop de forn per escalfar-los. Per a la beixamel primer vaig desfer la mantega, hi vaig incorporar les dues cullerades de farina i tot seguit la llet, mentre anava removent tota l´estona amb les barilles metàl.liques. Quan va agafar consistència hi vaig tirar el brou de gambes i vaig deixar coure fins a tenir la textura que desitjava…cremosa però més aviat líquida…cert es que a la que deixavaes passar uns minuts s´espessia, senyal que se m´havia anat la mà amb la farina!

PUBLICAT ORIGINALMENT A: FOOD AND FOOT

Origen:  Canelons de tomàquet farcits d´espinacs, rossinyols i gambes amb salsa de marisc

Anuncis

Un pensament sobre “Canelons de tomàquet farcits d´espinacs, rossinyols i gambes amb salsa de marisc

  1. Retroenllaç: PASTA – Receptes de la Cuina Catalana | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.