Truita d’espinacs i cebes tendres

Ingredients (per a 2 persones):

  • 1/2 manat d’espinacs (150-200g)
  • 1/2 manat de cebes tendres
  • 1 all gros
  • 1 cullerada de julivert picat (millor si és fresc)
  • 4 ous mitjans
  • oli, sal i pebre bo

Preparació:

  1. Per començar, rentam els espinacs, els llevam els troncs i els tallam ben petits. En una olla amb una mica d’aigua els feim bollir dos minuts i els colam i deixam degotar, prement amb una cullera de fusta o amb les mans fins que perdin la major quantitat d’aigua possible.
  2. En una pella no massa gran (depenent de si les truites us agraden més primes o més gruixades), sofregim l’all tallat a làmines i la ceba tendra tallada en rodanxes. Quan aquestes verdures estiguin cuites (la ceba ben transparent i l’all doradet), afegim els espinacs que hem escorregut i el julivert. Salam i deixam que es cogui tot junt un dos minuts més.
  3. Posam les verdures ja cuites en un bol on haurem batut abans els ous i ho mesclam tot. Netejam la pella (jo ho faig amb un paper de cuina per eliminar les restes de verdura que puguin haver quedat aferrades) i afegim una micona d’oli si és necessari. Abocam la mescla de les verdures i els ous i deixam que la truita comenci a quallar.
  4. Si ho feis en una pella més petita per a què us surti una truita més alta, és convenient que ho remeneu un poc amb una cullera de fusta per a què la cocció sigui homogènia. Quan estigui quallada, li feim la volta (ajudats per un plat, un tomba truites, una tapadora d’olla, el que us vagi millor) i que s’acabi de coure per l’altre costat. Et voilà! Ja està feta la truita.
  5. Bon profit!

PUBLICAT ORIGINALMENT A: WHAT’S IN MY HEAD

Origen: Truita d’espinacs i cebes tendres

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.