Magdalenes de formatge de cabra i tomàquet

Ingredients:

 • – 2 ous
 • – 100 grams de sucre blanc
 • – Mig got de llet
 • – 200 ml d’oli d’oliva
 • – 210 grams de farina (jo vaig fer servir una 00 que tenia per casa, al llibre demana que sigui fluixa)
 • – 5 grams de llevat químic
 • – 5 grams de sal
 • – Uns quants tomàquets frescos
 • – Formatge de cabra del de rulo

Preparació:

 1. Amb dos bols sobre la taula: en un hi deixem barrejada la farina, el llevat i la sal. En l’altre li tirem els ous i el sucre i amb un batedor elèctric li fotem una mica de canya, que comenci a treure bombolletes de l’emoció. Baixem el ritme de batut i li afegim la llet, poc a poc. Després fem el mateix amb l’oli.
 2. Després, anem afegint la mescla farina-llevat-sal a ritme lent i remenant el bol amb una espàtula. Ho remenem tot molt bé, que quedi una massa homogenia. Tapem el bol i cap a la nevera, que descansi i es refredi una mica. El podem deixar -segons el Barriga- des d’una hora fins al dia següent. Punt important, per deixar preparada una part i que ens quedi menys feina per fer abans de l’àpat!
 3. Traiem la massa i els motllos de magdalena. Els untem d’oli / mantega si són d’algun material que s’enganxi. Els meus que eren de silicona, no ho fan això! Posem al cul del motllo una capa de la massa i a continuació una rodanxa de formatge de cabra i una làmina de tomàquet. Cobrim la resta del motllo amb la massa i li posem per sobre una altra làmina de formatge de cabra i tomàquet. Com es veu a la foto, jo he optat per la tècnica mig i mig. Yin i yang.
 4. Amb el forn precalentat a 250 graus, posem les magdalenes i baixem a 210. Jo ho vai posar a dalt i baix una bona estona, però vigileu si es socarrima massa el formatge de cabra de sobre. Tardaran al voltant d’un quart d’hora, però això ja depen, com sempre del forn.
 5. M’ha agradat la suggerència per servir: espolsar una mica d’orenga per sobre i un bon raig d’oli bo. Amb un punt tebi guanyen! La combinació formatge de cabra-tomàquet és perfecta, però són les magdalenes són punt de partida per anar fent mil variacions salades

Recepta extreta de “Cuina amb compte”

Origen: Magdalenes de formatge de cabra i tomàquet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.