LIONESES DE NATA – CREMA

INGREDIENTS:

PER LA MASSA:

 • 250 ml.d’aigua
 • 100 gr. de mantega
 • 150 gr. de farina
 • 3 ous
 • Sal

PER LA CREMA PASTISSERA:

 • 1/2 litre de llet
 • 3 rovells d’ou
 • 100 gr. de sucre
 • ½ beina de vainilla
 • La pell d’una llimona
 • 50 gr. de maizena

PEL FARCIT:

 • Muntem nata
 • Crema pastissera

PREPARACIÓ:

 1. Escalfem el forn a 200 graus. Portem l’aigua amb la mantega a l’ebullició, i llavors aboquem la farina de cop, remenem amb una cullera de fusta fins que la massa es desenganxi de les parets del caçó. Deixem refredar una mica y afegim el sous d’un en un remenant amb la cullera de fusta per integrar bé la massa. Amb una mànega anem fent pilotetes sobre un paper d’enfornar i posem la safata al forn fins que siguin dauradetes i cuites. El temps de cocció pot variar en funció del forn i la mida de les pilotetes. Podria ser aproximadament 20 minuts a 200 graus i 10 minuts més a 170, però el millor és vigilar-les visualment.
 2. Per la crema pastissera posem un caçó amb la llet, la pela de llimona i la vainilla a foc lent fins que bulli. Mentre hem barrejat els rovells d’ou, el sucre i la maizena (dissolta amb una mica de llet freda), amb la batedora. Col·lem la llet quan ja ha bullit i afegim la barreja tornant al foc i sense deixar de remenar, fins que s’espesseixi. Deixem refredar.
 3. Quan tenim les lioneses cuites les deixem refredar, les tallem per la base i les farcim amb una mànega de nata o crema.
 4. Podem servir amb xocolata calenta.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: ESCAC I CUINA

Origen: LIONESES DE NATA – CREMA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.