FOCACCIA D’OLIVES NEGRES, TOMÀQUETS CHERRY I ORENGA

INGREDIENTS:

 • 500 grs de farina
 • 20 grs. de llevat premsat de forner
 • sal
 • oli d’oliva
 • vinàgre balsàmic de mòdena
 • aigua
 • tomàquets cherry
 • olives negres sense pinyol
 • una mica d’orenga fresc

Preparació:

 1. Dissoldre el llevat amb una mica d’aigua tíbia (amb una mica menys de mig got n’hi haurà prou). En un bol posar la meitat de la farina i afegir aigua (més aviat freda) amb la quantitat necessària per poder anar remenant amb la mà i poder-ne desfer tots els grumolls (ha de ser una barreja més aviat líquida, com si fos una crema). Afegir el llevat dissolt, un bon raig d’oli d’oliva i una mica de sal. Anar afegint la resta de la farina. Ha de quedar una massa bastant suau, que encara s’enganxa una mica a les mans, mai una massa com per fer pa.
 2. Posar farina al marbre i amassar una mica la massa, incorporar-hi els tomàquets cherry sencers, les olives negres picades i l’orenga fresc també picat (jo encara no en tenia i vaig fer servir orenga sec). Formar una barra ampla i allargada en una plata per anar al forn i deixar llevar de 30-45 min.
 3. Un cop ha llevat la massa, pintar la superfície amb una barreja d’oli d’oliva i vinagre a parts iguals.
 4. Posar al forn preescalfat a 190ºC durant 30 minuts.
 5. Un cop estigui una mica freda tallar-la a llesques. Si voleu encara es pot tornar a posar al forn per a torrar una mica les llesques… a mi personalment em va agradar ja com un pa, sense tornar-la a coure.
 6. Bon profit!

Recepta extreta de “Juguem a Cuinetes”

Origen: FOCACCIA D’OLIVES NEGRES, TOMÀQUETS CHERRY I ORENGA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.