Bou adobat (80/130)

Bou adobat (80/130)

Ingredients (6 px):

 • 1 kilo de jarret de bou tallat a daus
 • 200 gr de cansalada viada sense cotna
 • 300 gr de xampinyons
 • 24 cebes del platillo
 • 3 litres de vi negre
 • 2 porros
 • 3 cebes mitjanes
 • 2 pastanagues
 • 2 fulles de llorer
 • unes branques de farigola
 • una branca de sajolida
 • 4 claus
 • pebre en gra
 • 50 gr de farina
 • llard
 • 4 grans d´all
 • 30 gr de pinyons
 • sal i pebre

Preparació:

Posarem en una recipient gran durant com a mínim 24 hores els daus de bou, les pastanagues, les cebes, les herbes, els porros, els pebre en gra, els claus, el vi negre i una mica de sal i pebre.

Passades 24 hores escorrem els daus de carn i els enrossim en una paella fonda amb una mica de llard. Una vegada fet aquest pas posem la carn en una cassola d´alumini i a la mateixa paella fonda hi sofregim les verdures escorregudes fins que estiguin tovetetes. Llavors les posem a la cassola d´alumini amb la carn i el vi que ha quedat de la maceració i ho deixem coure a foc lent, i tapat, entre tres i quatre hores.

Mentrestant anem preparant l´acompanyament. Comencem pelant les cebetes i bé podem bullir-les o sofregir-les amb oli a foc lent (i tapades) fins que estiguin toves. A la mateixa paella o olla saltegem les tires de cansalada i tot seguit hi fem els xampinyons tallats a quarts. Quan estiguin ho reservem tot junt.

Tornem a la carn ja que la seva cocció ha quasi acabat. Hem de separar-ne els talls i reservar-los mentre passem pel xinès tota la resta, verdures i trossos de carn que han anat separant-se dels daus (no ho llenceu: podeu fer-ne canelons o farcellets de col). Moment de fer la salsa: en una cassola, que perfectament pot ser on s´ha fet la carn, posem a desfer un bon tros de llard i hi tirem la farina, remenant de seguida amb unes varilles per tot seguit mullar-ho amb el suc que hem obtingut de passar les verdures i les restes de carn pel xinès. Sense parar de remenar en cap moment per evitar que es facin grumolls (de farina) i per aconseguir la textura adequada per a la salsa. Quan arribi aquest moment (jo ho veureu i notareu de seguida) tornem a posar-hi els trossos de carn juntament amb les cebetes, la cansalada, els xampinyons més una picada d´alls i pinyons . Deixeu coure uns minuts i serviu.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: FOOD AND FOOT

Origen: Bou adobat (80/130)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.