Sardines marinades

Sardines marinades

Ingredients:

  • 250 g de sardines molt fresques
  • suc de llimona i vinagre de vi blanc
  • Oli d’oliva verge extra
  • Fulles de julivert
  • Limona, timó i all (opcional)
  • Pa de pagès per a servir.

Elaboració:

Traieu les escates, la ventresca, l’espina i el cap de les sardines i fileteja-les. Netegeu-les. Podeu deixar-les senceres o filetejades (a la foto les hem posat filetejades), depenent de la grandària o pel que vulgueu fer-les servir. Si són petites potser és millor que no les dividiu, si són per a posar a sobre d’unes torrades partiu-les.

En un pot barregeu 1 part de suc de llimona, 1 part de vinagre i 4 parts d’oli d’oliva. Amaniu amb sal, pebre, julivert picat, unes fulles de timó i /o all tallat a làmines. Tireu una part d’aquesta preparació en un plat i després aneu posant les sardines capicuades. Afegiu més líquid fins que cobriu el peix. Tapeu-ho i deixeu-ho en un lloc fresc o a la nevera fins que s’hagin marinat -us han de quedar blanques. El temps de maceració dependrà de la grandària del peix i de la quantitat de capes que poseu. Si sols hi ha una capa i les sardines són petites amb poc més d’huna hora en tindreu prou. ( 8 hores serà el màxim, però ho podeu tenir unes 24 hores).

Per a servir les sardines teniu-les a temperatura ambient, traieu-les del plat i serviu-les soles, amb una amanida o en unes torrades. Si acompanyeu les sardines amb pa torrat, heu de torrar el pa, fregar-lo lleugerament amb un gra d’all i sucar-lo amb tomàquets de penjar. Poseu dos filets de sardina a cada torrada i afegiu julivert picat i sal maldon.

Per dinar podeu preparar una escalivada, unes patates al forn i acompanyar-ho amb botifarra d’arròs, de les Terres de l’Ebre, és clar! Que vagi de gust!

PUBLICAT ORIGINALMENT A: POSAR CULLERADA

Origen: Sardines marinades

Anuncis

Un pensament sobre “Sardines marinades

  1. Retroenllaç: PEIX I MARISC – Receptes de la Cuina Catalana | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.