ous durs farcits amb tomates de penjar i tàperes

ous durs farcits amb tomates de penjar i tàperes

Ingredients:

  • Ous
  • Tomates de penjar
  • Tàperes
  • All
  • Oli
  • Pebre negre
  • Sal
  • Enciam fulla de roure
  • Formatge d’ovella curat

Preparació:

Les tomates de penjar, les de xucar pa, són un recurs per preparar receptes amb tomata fresca a l’hivern. Poseu els ous a bullir, amb l’aigua freda i un raig de vinagre per evitar que es trenquin quan l’aigua bulli. Deixeu bullir uns 10 minuts. Retireu-los de l’aigua, deixeu-los refredar i peleu-los.
Les tomates les podeu pelar i tallar ben menut, o podeu ratllar-les. En un morter poseu l’all tallat ben menut amb una mica de sal i unes gotetes d’oli, piqueu-lo ben picat. Afegiu les tàpares i piqueu-les també. Després afegiu la tomata i ho piqueu tot molt bé. Afegiu una mica més de sal, un polsim de pebre negre i un raig d’oli ben generós.
Les proporcions d’aquests ingredients: per cada mig ou dur, mitja tomata de penjar si són petites, cinc tàperes i un xic d’all. Però amb l’all és cosa vostra, si voleu posar-ne més i que sigui més potent de gust, endavant.
Talleu els ous ja pelats per la meitat i traieu el rovell. Reserveu les clares i poseu els rovells dins el morter on teniu la picada amb la tomata. Piqueu els rovells barrejant-los amb la picada, us quedarà una massa força compacta. Amb l’ajuda d’una cullereta omplirem les clares d’ou amb la picada fent una lleugera muntanyeta fins a un volum semblant al que seria l’altra meitat de l’ou. Ja teniu els ous durs farcits.
La presentació la podeu fer com vulgueu. A la recepta que apareix a la fotografia s’ha acompanyat amb un llit d’enciam de fulla de roure i unes rodanxes ben primes de tomates de penjar. A sobre dels ous s’ha posat una làmina de formatge d’ovella curat. Una vegada posat tot al plat o safata individual, s’ha posat per sobre un bon raig d’oli d’oliva verge. Però podeu acompanyar-los com vulgueu o servir-los en una plata general per picar, al vostre gust.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: VEGETARIANA

Origen: ous durs farcits amb tomates de penjar i tàperes

Anuncis

Un pensament sobre “ous durs farcits amb tomates de penjar i tàperes

  1. Retroenllaç: OUS I TRUITES – Receptes de la Cuina Catalana | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.