Aliments i receptes econòmiques

Avui en dia tots controlem els diners que gastem, segur que molts de vosaltres heu reduït les despeses en menjar i ara vigileu més quins aliments compreu o quin menú feu.

Fa unes setmanes vam publicar un post amb trucs i recomanacions per estalviar en la compra. El post d’avui però, fa referència als aliments i receptes saludables i a baix preu.

Si repassem el tiquet de compra veurem que els aliments que més pugen el preu són les carns, els peixos, formatges, embotits, etc. tots ells aliments proteics. Les proteïnes són necessàries pel correcte funcionament del nostre cos, però hem de tenir en compte que també les podem obtenir dels llegums. Si combinem cereals amb llegums estarem menjant un plat molt nutritiu (ric en fibra, minerals, vitamines i ple d’energia) i econòmic. A més a més dels llegums, altres aliments proteics i de baix preu són els ous. Com a carn més econòmica tenim el conill i el pollastre i, de cara el peix: la tonyina, la cavalla i tot aquell que ve congelat.

Per altra banda, els capricis com snacks, dolços, refrescos, galetes, etc. aliments totalment prescindibles en una dieta saludable, i els aliments de quarta gamma, aquells que han estat preelaborats: amanides de bossa, plats precuinats, salses preparades, etc. són altres grups d’aliments que augmenten el preu de la compra. Intenta evitar-los i tingués en compte que en molts casos són aliments molt calòrics amb alt contingut en greix (colesterol), sucres i sal.

Recorda que consumir fruites i verdures de temporada també ajudarà a reduir el cost de la compra.

Un cop tenim els aliments ens toca planificar el menú. Et recomanem que optis per plats de únics i complets, repeteix les receptes que cuinaven els nostres pares i avis. Generalment amb llegums, cereals i verdures: guisats de cigrons amb xoriço i bledes, llenties amb arròs i verdures, etc.

Augmentar el consum de llegums i cereals t’ajudarà a reduir despeses i a més a més invertiràs en salut. Una dieta saludable a baix preu és possible.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: MENTNUTRICIONAL

Origen: Aliments i receptes econòmiques

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.