Pastís de taronges del Delta

Ingredients:

  • 2 gots de farina
  • 1 sobre de llevat en pols
  • ametlla trossejada
  • 1 got i mig de sucre
  • 3 ous
  • 1 got de suc de taronja
  • pell de taronja ratllada
  • 250 gr de mantega

Com el fem:

Primer barregem la farina amb el llevat i les ametlles. En un altre bol hi posem la mantega tova i l’emulsionem amb el sucre. Quan està a punt de pomada, hi afegim els rovells –les clares les reservem a part–, el suc de taronja, la pell ratllada i finalment, mentre anem remenant, la farina amb el llevat i les ametlles. Ho barregem bé tot plegat. A banda, batem les clares a punt de neu amb un pessic de sal i les afegim a la barreja anterior. En un motllo untat de mantega i enfarinat, hi aboquem la massa.

Ja tenim el forn calent per posar-hi el pastís a una temperatura d’uns 170ºC durant 35 minuts (comprovar amb una agulla que és ben cuit abans de treure’l).

Mentre es cou, posem un cassó al foc amb un got d’aigua i mig de sucre i una taronja tallada a rodanxes i deixem que es vagi fent un almívar i que la taronja es vagi confitant. Abans que es converteixi en caramel, ho treiem del foc.

Quan tenim el pastís ja fet, posem una rajola de xocolata per desfer al bany maria amb una mica de crema de llet o mantega (així evitem que quan es refredi s’endureixi i no la puguem tallar). Un cop fred el pastís i desemmotllat, el cobrim amb xocolata i el guarnim amb la taronja confitada.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: ENJOYING DELTA

Origen: Pastís de taronges del Delta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.