Gratinat d’alberginies i tomàquet

Necessitem:

  • – Alberginies
  • – Tomàquet de pot
  • – Formatge parmesà

Preparació:

Comencem per les alberginies: les rentem, els hi tallem cap i cua i les tallem a lo vertical, en unes tires de 3-4 mm de gruix. Com quedarà llarg les podem dividir en dos trossos. Les salem bé i les deixem en una escorredora. D’aquesta manera aniran treien suc i el punt amarg que tenen desapareix. Això hauria d’estar mínim una hora. Es pot aprofitar que la cosa va per llarg per fer a la vegada el tomàquet. Ja que hi ha temps, en comptes de pillar tomàquet fregit, comprem tomàquet triturat i el fregim nosaltres mateixos amb oli, sal i una mica de sucre. També ho deixem hora i pico, que si està molt rato pillarà un punt confitat molt bo 😮

Passa’t el temps, traiem les alberginies i les assequem amb paper de cuina. Després les enfarinem i les tirem a una paella plena d’oli calent. Deixem que es dorin una mica i les traiem posant-les sobre un altre paper de cuina, que xupi una mica l’oli.

A continuació agafem la plata que posarem al forn i posem una capa d’alberginia. A sobre una de tomàquet, una d’alberginia, etc… i acabem amb una d’alberginia a dalt. A sobre li posem parmesà ratllat i ho posem a gratinar uns quants minuts. I està molt bo.

Recepta extreta de “Cuina amb compte”

Origen: Gratinat d’alberginies i tomàquet

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.