COCA DE SANT JOAN

Ingredients:

 • 500 gr. de farina de força.
 • 50 gr. de llevat en pastilla
 • 30 ous
 • 10 gr. sal
 • 50 gr. de mantega
 • 150 gr. de sucre
 • Mig got de llet tèbia
 • Ralladura de llimona o una cullerada de cafè de matafaluga
 • Per decorar-la: fruites confitades, un ou, anís, sucre i pinyons.

Preparació:

 1. Primer vaig diluir el llevat amb el mig got de llet tèbia.
 2. La panificadora: vaig posar-li la farina, sucre, els ous, la sal, la cullerada de matafaluga, la mantequilla tallada a daus petitons i el got de llet tèbia amb el llevat diluït.
 3. Vaig posar-ho tot amb el programa de fer “massa de pizza”, en la meva panificadora és el 8.
 4. Passar 1 hora i 30 minuts vaig posar-la a la llauna del forn, amb un paper de cuina a sota i la vaig deixar fermentar tapada amb un paper film 2 o 3 hores més, amb la cuina tancada perquè no hi hagués corrent d’aire. (La Glòria del cafè de nit em va comentar que era una massa molt senyora i s’abaixà com si res).
 5. Passat el temps vaig tallar la fruita i li vaig posar per sobre, vaig batre un ou amb un rajolí d’anís i la vaig pintar tota amb un pinzell de cuina. Per últim i vaig posar el sucreper sobre, uns quants pinyons i la vaig deixar fermentar una hora més.
 6. Després de l’hora, precalentar el a 180º i la vaig enfornar 10 minuts (sempre a davant de la porta del forn controlant-la).
 7. També i hagués pogut posar crema pastissera però vaig pensar que com que feia una “prova” si tenia de llençar-la no feia falta tenir de llençar tant de menjar, que si em sortia bé ja feria més versions.
 8. Em va quedar bona: potser no era tant esponjosa com les que he vist per altre blocs però per ser la primera era boníssima de gust i no estava seca.
 9. Bon profit!

Recepta extreta de “La Vella Carmanyola”

Origen: COCA DE SANT JOAN

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.